Nautica Portal | Centralno mjesto nautičara

Slane tehnike => Brodska kuhinja i ribolov => Topic started by: Mala od portala on January 03, 2015, 11:45:15 AM

Title: Zabrana malog ribolova! Kako dalje?
Post by: Mala od portala on January 03, 2015, 11:45:15 AM

Od 1. siječnja ove godine stupa na snagu zabrana malog ribolova na moru. Evo nešto više o tome:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/od-1-sijecnja-ukida-se-mali-ribolov-od-cega-ce-zivjeti-tisuce-hrvatskih-ribara/793113.aspx (http://www.index.hr/vijesti/clanak/od-1-sijecnja-ukida-se-mali-ribolov-od-cega-ce-zivjeti-tisuce-hrvatskih-ribara/793113.aspx)

No ne pišu ništa što će biti sa onim "kratkotrajnim" dozvolama za sportski ribolov kakve koristimo tijekom ljeta? Zna li netko što će biti s tim? Ostaje li i dalje ona dosadašnja dozvola za mjesec dana ribolova koju smo plaćali 500 kn?
Title: Re: Zabrana malog ribolova! Kako dalje?
Post by: estan on January 03, 2015, 03:58:53 PM
Koliko ja znam godišnja dozvola je bila cca 400 kn za sportski ribolov, to za domaće ljude, a ne strance. Naravno da su domaći i kontinentalci, samo ne znam smiju li ribolovna društva iz unutrašnjosti izdavati dozvole za ribolov na moru ili ne, pa vam onda naši hohštapleri naplate mjesečnu dozvolu kao strancima. Inače onih 400 kn uključuje i članstvo u nekom sportsko ribolovnom društvu na moru pa su vas jednostavno mogli učlaniti i prodati vam godišnju dozvolu, a ne mjesečnu.
Title: Re: Zabrana malog ribolova! Kako dalje?
Post by: more on January 03, 2015, 04:59:56 PM

Za dozvole ukucaj:
http://mps.hr/ribarstvo/default.aspx?id=23 (http://mps.hr/ribarstvo/default.aspx?id=23)
a za ostale informacije ukucaj: ministarstvo poljoprivrede ribarstvo

Dozvola se može kupiti i elektronskim putem. Nije važno biti član nekog kluba.
Title: Re: Zabrana malog ribolova! Kako dalje?
Post by: estan on January 10, 2015, 12:30:57 PM
Hvala More. Ali, još uvijek mi nije jasno da je Maloj i njezinom suprugu netko prodao mjesečnu dozvolu, a mogao je bez problema godišnju. Ne znam šta da kažem o toj osobi.
Title: Re: Zabrana malog ribolova! Kako dalje?
Post by: Mala od portala on January 12, 2015, 08:38:52 AM

Estan, tu mjesečnu kartu kupovali smo prije dvije ili tri godine i tada je cijena bila 500 kn. Bar smo je mi toliko platili i to, ako se ne varam, u jednoj prodavaonici ribolovne i ronilačke opreme u Zagrebu. Godišnju nismo uzimali jer nam u pravilu ne treba, a sad je li i tada cijena za mjesečnu i godišnju dozvolu bila ista to se više ne sjećam.   :dontknow:
Title: Re: Zabrana malog ribolova! Kako dalje?
Post by: estan on January 15, 2015, 02:51:45 PM
Bila je ista, zapravo i nešto malo manja. Ne služi im baš na čast to šta su napravili. :sad10:
Title: Re: Zabrana malog ribolova! Kako dalje?
Post by: REV on March 19, 2015, 12:25:11 PM
Sve piše. Imate cjenik za sportske dozvole i za rekreacijske, razlika je da na sportsku uz ostalo ide 2 puške a uz rekreacijsku 3 vrše.Kod godišnjih sportskih je potrebno bit član saveza za cjelogodišnju dozvolu.
E sad ono što je bitno bivšim korisnicima malog ribolova je to da mogu ako neće tražit novu povlasticu istu zamjenit za rekreacijsku dozvolu + dozvolu za parangal i to bez naknade. Ako sam dobro isčitao pravilnik to je ok osim što nemaš mogućnost korištenja mreža...  :icon_salut: