Kupovina jedrilice - Otvaranje biznisa

Autor mili_vanili, Listopad 22, 2015, 07:21:18 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mili_vanili

Pozdrav ekipa, postavit cu samo 2 pitanja. Rentao bi jedrilicu recimo nekih 36 feeta (koju cu tek kupiti). Ja bi bio skiper na njoj, ali bi je dao preko nekih agencija da je stave na svoju web stranicu, naravno ukoliko je to mogu?e, dakle to me zanima. Dakle oni oglašavaju i pune gostima ja bi je vozio. Koliko oni uzimaju za ovakve stvari, ako uop?e uzimaju. Druga stvar kako stoje stvare sa dnevnim izletim jedrilica, jer bi mozda uzeo jos jednu manju jedrilicu za recimo dnevne izlete (Brac, Hvar, Vis).

Toliko zasada, pitanja imam mali milijun pa da vise ne davim.

hidrotherapy

Ako misliš skiperirati na jedrilici od 36 stopa, vjerovatno ?eš biti kruha gladan.
Razlog je taj, sto je potražnja za skiperima na tako malim jedrilicama poprili?no mala.
Agencije uzimaju oko 35% provizije.

Mala od portala

Mili, nisam neki stru?njak ali prema onome što znam mislim da bi ti se više isplatilo i?i u dnevne izlete. Hidroterapy je napisao da se skiperi na brodovima od 36 stopa baš i ne traže i s tim se slažem. Takve manje brodove ?arteraši uglavnom voze sami.

A s druge strane znam ?ovjeka na Hvaru koji je razvio dobar posao sa najmom jerilica za jednodnevne izlete. Ako se ponuda dobro izreklamira mislim da to ne može podbaciti.

A uz to, treba biti jako prezan sa charter managementom, pogotovo ako nisi siguran s kojom agencijom radiš.
?ovjek mora napraviti ono što ?ovjek mora napraviti.  Žena mora napraviti ono što on ne može. (Rhonda Hansome)

mili_vanili

...znaci agencije u pravilu uzimaju 35% samo za reklamiranje, pa mislio sam da je to manje...a sta se tice toga da je potraznja manja, pa recimo nije valjda manje od od nekih 10-12 tjedana....hmmm...onda je mozda najbolje ubacit neki mix...malo jedno malo drugo, recimo u prije i poslije sezone rentanje, a u vrhu samo dnevne ture....da sve je to stvar reklame, pogotov sta se Bracu time jos nitko ne bavi...ima par gliser koji se rentaju, mislim vise sluze kao taxi service...ali ture nitko ne radi...

mili_vanili

...recimo ovo sam nasao na internetu...atachment je prilozen...plan godišnjih prihoda Jeanneau Sun Odyssey 37 od jedne charter agencije za posljednje 3 sezone...znaci recimo da uzmemo najgoru opciju a to je da se renta 15 tjedana u sezoni...zarada je 31200E...agenciji za oglasavanje bi isla neka trecina recimo 10000E...godisnji troskovi za jedrilicu ove velicine bi bili oko 4000E (neka me neko ispravi ako grijesim)...znaci cista zarada bi bila oko 17200E....

dmeter

Citat: mili_vanili  u Listopad 23, 2015, 09:19:51 PRIJEPODNE
...recimo ovo sam nasao na internetu...atachment je prilozen...plan godišnjih prihoda Jeanneau Sun Odyssey 37 od jedne charter agencije za posljednje 3 sezone...znaci recimo da uzmemo najgoru opciju a to je da se renta 15 tjedana u sezoni...zarada je 31200E...agenciji za oglasavanje bi isla neka trecina recimo 10000E...godisnji troskovi za jedrilicu ove velicine bi bili oko 4000E (neka me neko ispravi ako grijesim)...znaci cista zarada bi bila oko 17200E....
a nije baš tako 30% ti uzima charter mena?ment tvrtka a dodatnih 10-15% strana turisti?ka agencija koja šalje goste.dodatno 10-20% ti oduzmu last minute-first minute i ostali diskonti u cijeni.brod mora i zaradi oko 50000 â,¬ u sezoni a kad ti platiš kamate,troškove ostane ti ako si sretan 10000â,¬.na bra?u ti je nemogu? ?arter jer gosti ti ve?inom dolaze avionom,a ako i dolaze automobilom bija bi im prevelik trošak još platiti trajekt.

za bra? ti je najbolje kupiti stariju jedrilicu u izvrsnom stanju i raditi dnevne najmove,izlete jedrenje oko bra?a-hvara.i naravno sam kupiti goste sa bra?kim agencijama iz bra?a.ne smiš za to kupiti novi brod jer to je neisplativo raditi s novim brodom a i gostima 1-3 dana nije bitno jer su oni ve? na bra?u i nemaju izbora.i ako zaradiš koju kunu nemoj nikome govoriti jer eto ti dogodine 50 jedrilica od berice i ostalih.
je si li iz supetra ili nekog drugog mista.xx na hvaru recimo dnevno iznamljuje neku malu jedrilicu 10 metara i napla?uje 50-100 â,¬ po glavi sa ru?kom na paklenjacima i ide mu veoma dobro dok nisu razbili brod.i ja sam se ?udija velikom cijenom.

mili_vanili

Citat: dmeter  u Listopad 23, 2015, 12:05:30 POSLIJEPODNE
a nije baš tako 30% ti uzima charter mena?ment tvrtka a dodatnih 10-15% strana turisti?ka agencija koja šalje goste.dodatno 10-20% ti oduzmu last minute-first minute i ostali diskonti u cijeni.brod mora i zaradi oko 50000 â,¬ u sezoni a kad ti platiš kamate,troškove ostane ti ako si sretan 10000â,¬.na bra?u ti je nemogu? ?arter jer gosti ti ve?inom dolaze avionom,a ako i dolaze automobilom bija bi im prevelik trošak još platiti trajekt.

za bra? ti je najbolje kupiti stariju jedrilicu u izvrsnom stanju i raditi dnevne najmove,izlete jedrenje oko bra?a-hvara.i naravno sam kupiti goste sa bra?kim agencijama iz bra?a.ne smiš za to kupiti novi brod jer to je neisplativo raditi s novim brodom a i gostima 1-3 dana nije bitno jer su oni ve? na bra?u i nemaju izbora.i ako zaradiš koju kunu nemoj nikome govoriti jer eto ti dogodine 50 jedrilica od berice i ostalih.
je si li iz supetra ili nekog drugog mista.xx na hvaru recimo dnevno iznamljuje neku malu jedrilicu 10 metara i napla?uje 50-100 â,¬ po glavi sa ru?kom na paklenjacima i ide mu veoma dobro dok nisu razbili brod.i ja sam se ?udija velikom cijenom.

...ma nisam ni mislio uzimat nista novo...vec polovnu jedrilicu, i onda radit ture...medjutim za koju se velicinu jedrilice odlucit...mozda nesto oko 12m, tako da barem mogu 6 osoba prevozit...mislim gledao sam bavariju 36 ona ima 3 kabine, dakle to bi bilo dosta za 3para, dakle 6 osoba..sad ja mislim da je najbolje skiperazu obavljat sam....vjerovatno bi se otvorio neki sezonski obrt, dakle od 4-10 mjeseca...dobra stvar je da to ovdje jos niko nema, takvu vrstu turizma...a i vez nije skup...

dmeter

Citat: mili_vanili  u Listopad 23, 2015, 12:46:45 POSLIJEPODNE

...je bas sam iz supetra...ma nisam ni mislio uzimat nista novo...vec polovnu jedrilicu, i onda radit ture...medjutim za koju se velicinu jedrilice odlucit...mozda nesto oko 12m, tako da barem mogu 6 osoba prevozit...mislim gledao sam bavariju 36 ona ima 3 kabine, dakle to bi bilo dosta za 3para, dakle 6 osoba..sad ja mislim da je najbolje skiperazu obavljat sam....vjerovatno bi se otvorio neki sezonski obrt, dakle od 4-10 mjeseca...dobra stvar je da to ovdje jos niko nema, takvu vrstu turizma...a i vez nije skup...
ja mislim da je 38 kao moja najmanja opcija. 12 metara,široka komodna i nije WC u prednjoj kabini nego u Salonu. cijena je ista kao i 36.
možda ovih dana dojedrim do supetra pa možeš pogledat.

mili_vanili

Citat: dmeter  u Listopad 23, 2015, 01:02:49 POSLIJEPODNE
Citat: mili_vanili  u Listopad 23, 2015, 12:46:45 POSLIJEPODNE

...je bas sam iz supetra...ma nisam ni mislio uzimat nista novo...vec polovnu jedrilicu, i onda radit ture...medjutim za koju se velicinu jedrilice odlucit...mozda nesto oko 12m, tako da barem mogu 6 osoba prevozit...mislim gledao sam bavariju 36 ona ima 3 kabine, dakle to bi bilo dosta za 3para, dakle 6 osoba..sad ja mislim da je najbolje skiperazu obavljat sam....vjerovatno bi se otvorio neki sezonski obrt, dakle od 4-10 mjeseca...dobra stvar je da to ovdje jos niko nema, takvu vrstu turizma...a i vez nije skup...
ja mislim da je 38 kao moja najmanja opcija. 12 metara,široka komodna i nije WC u prednjoj kabini nego u Salonu. cijena je ista kao i 36.
možda ovih dana dojedrim do supetra pa možeš pogledat.
..ajde posaljem ti PM....

hidrotherapy

Mili,
ja nisam mislio da se jedrilice od 36 stopa slabo rentaju, ve? da je slaba potražnja za skiperom na tako malom brodu.
Naravno da je mogu? booking jedrilice 15 tjedana, ali booking takve jedrilice sa skiperom sumnjam da ce biti ve?i od nekoliko tjedana.
Isto tako, ova kalkulacija se odnosi na novi brod, a ti planiraš kupiti rabljeni. To nikako nije isto.
Vjeruj mi da je tvoj predvidjeni iznos godišnjih rashoda od 4.000 EUR na kraju puno veci.