Zabrana malog ribolova! Kako dalje?

Autor Mala od portala, Siječanj 03, 2015, 11:45:15 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mala od portala

Od 1. sije?nja ove godine stupa na snagu zabrana malog ribolova na moru. Evo nešto više o tome:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/od-1-sijecnja-ukida-se-mali-ribolov-od-cega-ce-zivjeti-tisuce-hrvatskih-ribara/793113.aspx

No ne pišu ništa što ?e biti sa onim "kratkotrajnim" dozvolama za sportski ribolov kakve koristimo tijekom ljeta? Zna li netko što ?e biti s tim? Ostaje li i dalje ona dosadašnja dozvola za mjesec dana ribolova koju smo pla?ali 500 kn?
?ovjek mora napraviti ono što ?ovjek mora napraviti.  Žena mora napraviti ono što on ne može. (Rhonda Hansome)

estan

Koliko ja znam godišnja dozvola je bila cca 400 kn za sportski ribolov, to za doma?e ljude, a ne strance. Naravno da su doma?i i kontinentalci, samo ne znam smiju li ribolovna društva iz unutrašnjosti izdavati dozvole za ribolov na moru ili ne, pa vam onda naši hohštapleri naplate mjese?nu dozvolu kao strancima. Ina?e onih 400 kn uklju?uje i ?lanstvo u nekom sportsko ribolovnom društvu na moru pa su vas jednostavno mogli u?laniti i prodati vam godišnju dozvolu, a ne mjese?nu.

more

Za dozvole ukucaj:
http://mps.hr/ribarstvo/default.aspx?id=23
a za ostale informacije ukucaj: ministarstvo poljoprivrede ribarstvo

Dozvola se može kupiti i elektronskim putem. Nije važno biti ?lan nekog kluba.

estan

Hvala More. Ali, još uvijek mi nije jasno da je Maloj i njezinom suprugu netko prodao mjese?nu dozvolu, a mogao je bez problema godišnju. Ne znam šta da kažem o toj osobi.

Mala od portala

Estan, tu mjese?nu kartu kupovali smo prije dvije ili tri godine i tada je cijena bila 500 kn. Bar smo je mi toliko platili i to, ako se ne varam, u jednoj prodavaonici ribolovne i ronila?ke opreme u Zagrebu. Godišnju nismo uzimali jer nam u pravilu ne treba, a sad je li i tada cijena za mjese?nu i godišnju dozvolu bila ista to se više ne sje?am.   :dontknow:
?ovjek mora napraviti ono što ?ovjek mora napraviti.  Žena mora napraviti ono što on ne može. (Rhonda Hansome)

estan

Bila je ista, zapravo i nešto malo manja. Ne služi im baš na ?ast to šta su napravili. :sad10:

REV

Sve piše. Imate cjenik za sportske dozvole i za rekreacijske, razlika je da na sportsku uz ostalo ide 2 puške a uz rekreacijsku 3 vrše.Kod godišnjih sportskih je potrebno bit ?lan saveza za cjelogodišnju dozvolu.
E sad ono što je bitno bivšim korisnicima malog ribolova je to da mogu ako ne?e tražit novu povlasticu istu zamjenit za rekreacijsku dozvolu + dozvolu za parangal i to bez naknade. Ako sam dobro is?itao pravilnik to je ok osim što nemaš mogu?nost korištenja mreža...  :icon_salut: