Author Topic: NAPIŠIMO NAZIVE  (Read 48780 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Strici

• Admiral flote
Re: NAPIŠIMO NAZIVE
« Reply #100 on: November 18, 2022, 06:04:55 PM »
I meni se mota u tintari da se nekako u tom dosad napisanom smislu nazivalo, pa da kažem zasad "doglasalo" ili doglasna cijev :icon_scratch:.
Služilo je perfektno, ali što mogu potvrditi da je cijev bila bakrena (odnosno mesingana), a poklopac je bio ujedno i fućkaljka. Ono skineš ga okreneš donji dio na gore i pušeš u fučkaljku. Tako oba dva, jedan na otvorenom komandnom mostu, drugi u zatvorenoj kormilarnici, a obadva su bila spojena u strojarnicu. Nisam siguran jel bila jedna i u radiokabinu?
Kuhara smo mogli i glasom dozvati jer je kuhinja bila odmah ispod (to da donese mesne kosti od kuhanja juhe :icon_joker:.
No da se vidi o čemu se radi:

Ne opterećujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budućnost !!!

Offline Strici

• Admiral flote
« Reply #101 on: November 18, 2022, 06:12:03 PM »
Upravo takve sam imao na brodu:

A često sam poželio i nešto takvo, ali koliko ja znam takve nitko nije imao:

:laughing7:
Ne opterećujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budućnost !!!

Offline Groff

• Noštromo
« Reply #102 on: November 19, 2022, 07:04:49 PM »
Bravo Strici, imao sam ja na starom St-by brodu ( prerađen od ribarice ) , kako je kapetanova kabine bila iza timunjerije i ni imala ni umivaonik pa mi je kapo napravil tako nešto od plastike i ispust direkt u more, nije mi se šetalo po noći  :dontknow: :wave:

Offline Strici

• Admiral flote
« Reply #103 on: November 19, 2022, 10:12:02 PM »
Je ali ovome je cijev odspojena pa i netreba gađati u bužu, pogotovo ako je piša mala :angel9:

Offline Groff

• Noštromo
« Reply #104 on: November 20, 2022, 09:36:24 AM »
Je ali ovome je cijev odspojena pa i netreba gađati u bužu, pogotovo ako je piša mala :angel9:
Slab kapo, zaboravil stavit bragu !!