Tehni?ki pregled jedrilice i produženje registracije

Autor trifida1, Veljača 13, 2022, 01:26:48 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

trifida1

pozdrav  :icon_salut:

imam par tehni?ko-birokratskih upita,na koja nisam uspio do?i do konkretnih informacija putem osobnog kontakta s mjerodavnim institucijama,a komunikacija via NET se svodi na ,,ping-pong,,(od stranica Lu?ke kapetanije,preko Ministarstva Pomorstva... pa do Narodnih Novina,pa nazad... :violent1:)

Situacija je slijede?a:
#sve mogu?e uplatnice dostavljene kao potraživanje za jedrilicu Neverin 720 uredno pla?ene(4Kom.) za 2011.god.

UPITI:

#1 Molim konkretne informacije,ili link na Inspekcijski pregled(tehni?ki pregled plovila-koji su kriteriji,rok,cijena)po dostupnom mi informacijama poznata
     mi je samo cijena objavljena u NN -od 7-12m=200Kn;Kriteriji-NE,rok-NE!
#1.1 Vezano uz navedeno,za one koji su to prošli,molim savjet...N720 je na kopomortu,cca 20m od obale u oseci;kako se obavlja taj o?evid(inspekcia)
        budu?i da nemam pouzdan tender za 2 osobe, kojim bi se moglo do?i do plovila,kao ni trenutno funkcijonalni  VB motor kojim bih mogao do?i do
        najbližeg mola na kojem možda ne?e biti mjesta,a ukoliko i bude, pla?am ga!  :nono:

#2    U posjedu sam 2T vanbrodskog motora kupljenog u RH prije cca 5 godina,sa svim papirima;Me?uttim,mati?na LK ne želi upisati motor u plovidbenu
        dozvolu-pojašnjenje je bilo da je RH tameljem nekakvih ugovor a EU ne odobrava korištenje 2T motora,vezano za postoje?e ekološke propisane
        norme EU,?iji je potpisnik i RH.  :thumbsup:

#2.1 UPIT:
             # 1. Kao je mogu?e da se u RH mimo odredbi EU i dalje u slobodnoj prodaji nalaze VB motori 2T (navodno,neekološki,jer mješaju benzin i ulje)
                    a toleriraju stare VB registrirane motora 2T,UB naftom pogonjene prijeregistrirane brodove koji su barem 2X ve?i oneš?iva?i mora?
             # 2. Ukoliko je netko upoznat sa informacijama relevantnim za ove upite(ili može komentirati ?injeni?no ove navode) dobro mi došao;,a ja ?u
                    sebe radi,osobno,nastaviti sa pitanjima ove vrste dok se ne isprovociraju odgovorni i ne dobije se konkretan odgovor,s obvezom da ?e
                    navedene nepravilnosti ispravati u roku svog mandata.

Pozdrav,  T   :protest:

T

paagus

Pogledaj Pravilnik o brodicama, ?amcima i jahtama   na adresi https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/full/2020_01_13_223.html
Posebno vidi to?ku 4.2.(od stranice 141 na dalje) - provjeri da li je poslije 31.1.2020. bilo još izmjena i dopuna.

Pretpostavljam da ti je brod stariji od 20 godina pa bi onda za tebe vrijedio navod sa stranice 142:

Redovni pregled brodica/?amaca, ?ija starost prelazi 20 godina, u ovisnosti o namjeni, obavlja se u istim razmacima kao iza brodice/?amce ?ija starost ne prelazi 20 godina uz razliku što se svaki redovni pregled obavlja na suhom.

Pretpostavljam da ti brod mora biti na kraju da bi mogao obaviti tehni?ki.
Paagus

pelig

Citat: paagus  u Veljača 16, 2022, 10:26:23 POSLIJEPODNE

Redovni pregled brodica/?amaca, ?ija starost prelazi 20 godina, u ovisnosti o namjeni, obavlja se u istim razmacima kao iza brodice/?amce ?ija starost ne prelazi 20 godina uz razliku što se svaki redovni pregled obavlja na suhom.

Zar se zaista to radi?

janko_ka

Citat: pelig  u Veljača 17, 2022, 07:08:39 PRIJEPODNE
Zar se zaista to radi?
najbolje pitati u kapetaniji, ja nisam trebao vaditi brod na suho, ali sam dobio opasku da ?u trebati za idu?i puta imati CO senzor na brodu radi plinskog kuhala.. na pitanje o crnom tanku  odgovor je bio da niti oni nisu sigurni kako ?e se to provoditi kod starijih brodova

trifida1

Citat: pelig  u Veljača 17, 2022, 07:08:39 PRIJEPODNE
Citat: paagus  u Veljača 16, 2022, 10:26:23 POSLIJEPODNE

Zar se zaista to radi?

:D Eto ...prošao... ispalo je da nisam trebao calnuti 400 Kn,jer imam trajnu plovidbenu dozvolu... :icon_scratch: pa me mla?ahni inspektor uredno popljuvao  :dontknow: Izia guovno,ali mi  ni dalje nije jasno zašto! perque,gospoja koja mi je odrezala hebenu nepotrebnu uplatnicu za koju sam izgubio
još pola sata(,,pe?atiranu uplatnicu molim,,). :angry4: Ma nije mi toliko do tih 400Kn, ali ne razumijem taj razon! :protest: :protest: :protest: :protest:
Kakogod,Trifida je tehni?ki prošla bez problema... :hello2: Jedrimo dalje! :icon_thumleft: 
T