Brodovi > Obiteljske i sportske jedrilice

kupnja polovne obiteljske jedrilice

(1/12) > >>

pero:
 :thumbsup:jazavac:
http://www.nautica-portal.com/forum/index.php?topic=387.0

tu već imaš sličnu temu da se ne ponavljamo...ako te još šta zanima a tamo nema pitaj :)

stibra:
Meni je u toj kategoriji veličine, od klasičnih brodova favorit definitivno First 31.7 ili X-302, jedino su oba broda pogotovo X-ica skuplja od 60.000 Eura.
To je negdje taman veličina krstaša za Jadran, s kojim možeš ugodno i bez ikakvih problema ploviti gdje god želiš, a opet su jednostavni za jedrenje solo ili u dvoje, nema velikih sila na brodu, što je bitno ako jedriš sa ženom npr.

Od novijih brodova, pogledaj obavezno SunFast 3200, nažalost polovnih ćeš naći tek za godinu, dvije. Brod odlično jedri, vrlo veliki stabilitet i jednostavan za jedrenje.

Zanimljiv je i novi Corby 29, samo to je teško nabavit kod nas, možda ima koji u Italiji, mada se sad proizvode u Turskoj i Poljskoj.

Svi navedeni brodovi će ti pružiti odličan komfor i jednostavnost za obiteljsko jedrenje, a i konkurentnost na regatama, ako se odučiš skupit posadu i otići jedrit.

Jedino ćeš morati izdvojiti malo više novaca za navedene brodove, pogotovo za X-icu, ali Corby-a 29 ili Firsta 31.7 možeš naći za 60.000 Eura.

Ako ti je bitna podizna kobilica, onda je odličan izbor nešto manji First 27.7.

Eventum:
Nedavno sam gledao jednog Elana 36, 2003 g., nešto je veći od onoga što tražiš, no opremljen je tako da bez većeg problema njime može upravljati jedna osoba (autopilot, roll jedra, komande sidrenog vinča u kokpitu...), a druga je tu potrebna za eventualno bacit konope mornaru pri privezu :). Brod je vlasnički, tako da nije izrabljen kroz charter, Yanmar motor, dosta opreme, kolo kormila, očuvan, prilično čvrsto i kvalitetno građen... Lijepa i kvalitetna obiteljska jedrilica s cijenom ispod 60.000€! Na koncu, ako imaš mogućnosti jedna soba viška se uvijek da natrpati sa stvarima, a jedna soba manjka nikada se ne da nadoknaditi...

Nisi spomenuo, al iz osobnog iskustva podsjećam te da prije kupovine osiguraš vez za buduće plovilo ili da ga imaš na umu kada gledaš brod (BINGO se zove kupnja jedrilice s s vezom u nekoj komunalnoj lučici).

Eventum:

--- Quote from: stibra on February 09, 2009, 08:00:54 PM ---...favorit definitivno First 31.7...
--- End quote ---

I meni... 
:)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version