Molim savjet za farbanje barke

Autor Alenn, Kolovoz 17, 2020, 09:13:52 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Alenn

Pozdrav svima

Novi sam u svemu ovome no brzo ucim i nemam dvije ljeve ruke :-)

Preko zime bi poceo pripremati barku za frabanje.

Mislio sam vodeni dio pobrusiti do plastike pa zatim staviti neki epoxy primer a zatim copercoat dali je to dvoljno ili treba jos nesto ??

Na doljnjem linku naci cete fotografije pa bih vas molio za misljnje i prijdloge

https://imgur.com/a/rPoKcLA

https://imgur.com/agwWCTI

Alenn

Citam i zakljucio sam da trebam napraviti sljedece;

Pobrusiti do plastike
1x Light Primer razrije?en 20%
Epoxy Filler (ukoliko je potrebno pocepiti rupice)
3x High Protect
Nakon toga staviti koper po zelji.

Hempel kaze da se nakratko moze i bez kopera u more nakon High Protect-a?

Dali je to to ili sam nesto ispustio, zaboravio predvidio ili nedaj boze krivo razumio? :-)

Maestral

To je to. Ako ti ne paše Hmpel, možeš Veneziani. I oni imaju na netu upute kao i Hempel, samo što su puno skuplji.

dag

Kasnim s odgovorom na Alennov upit, no može nekom drugom koristiti:
prošlo sam ljeto odlu?io promijeniti koper jer me iritiralo da mi je trup stalno obrastao i teško se ?isti, pa se mora stalno koper obnavljati (samopoliraju?i). Odlu?io sam se za relativno novo rješenje na tržištu, na bazi silikona. Ispjeskario sam trup i stavio sve slojeve kako piše u uputama. U ljetnim mjesecima i onima koji slijede, nešto malo se života nahvatalo, no samo brisanje rukom ili mekanom spužvicom o?istilo je SVAKI TRAG živih bi?a. Ina?e bi uvijek ostajalo nešto, preduboko da bi se samo obrisalo. Ovo je bilo nešto sasvim novo za mene.
?ujem od ljudi koji taj koper imaju ve? više godina, da se to ne mijenja, tako?er se lako ?isti i nema potrebe uop?e za va?enjem broda. Samo brisanje. Iako u uputama piše da bi trebalo sloj obnoviti svake godine.
?ekam još koji vikend da odem na brod i provjerim tu stvar i ovdje prenesem iskustvo.
Silikonski koper je nešto skuplji od samopoliraju?eg, pa pjeskarenje - sve to košta dosta, no ako je dovoljno samo ga obrisati, nitko sretniji od mene.