Žene na brodu; nekad i danas

Autor Strici, Ožujak 28, 2019, 04:56:23 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Strici

"Frauen an Bord bringen Totschlag und Mord."

Ovo je bila poznata fraza Njema?kih pomoraca, a u prijevodu bi bilo:

"Žene na brodu donose umorstvo i ubojstvo".

Doduše nekad bila (ali i danas ju ponekad ?ujem, iz zezanja naravno), zašto? nemam pojma;  Istražujem za sada, pa ako na?em napisat ?u.
Onako ofrlje pak mislim, jer imaju više rupa nego muški, pogotovo jer je jedna jako velika, a rupe na brodu nikad nisu dobre :laughing7:.
Ne optere?ujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budu?nost !!!

estan

Mislim da je život uvijek lijepši kada ima žena, a to se odnosi i na život na brodu.

more

Imam malo iskustva, a ono malo svedeno je samo na to da sam bio stalno uz šparhet i u službi njenog veli?anstva!

estan

Moje je iskustvo dijametralno suprtno. Ja sam uz špaher kada žena nema na brodu.

pero

Ova sa slike li?i malo na Gabrijelu Žalac  :icon_scratch:

more

Sanjam: nije loše imati žensku na brodu, ti si na kormilu i obavljaš dosadne poslove a ona na pramcu te puzdano vodi!

Strici

Upravo tako "mornar?ino"; tako sam mislio sa topi?em. Stavljati slike žena koje su na brodu, bilo kojem, žene posada, goš?e, putnice, "prolaznice" vlastite, ali i klinci, žene koje nešto rade, a ja ono gore izmislio mislim da je neka Ruskinja koja "leti" po brodu, ali vjerujem da je ljepša od "trnovite" ali ustvari i ne znam kako trnovita izgleda, ali stostruko ljepša od one Tarataške.
A sa Taraktašku meknemo u "leta?ice"? :laughing7:
Za po?etak evo jedne mornarske policijotkinje: Lovi Talijanka pijane mornare:

ps.  Pogledao sam. Joj koja je to antipropaganda. Koja rit i vampi. Ali ne mogu svi biti nao?iti ko naša "vrhuška".
Ne optere?ujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budu?nost !!!

Strici

Citat: more  u Ožujak 28, 2019, 05:44:36 POSLIJEPODNE
... iskustvo je svedeno samo na to da sam stalno uz šparhet...! :laughing7:

"prolazna" nije, jer za to šta ova radi nema vremena ni volje. Ali muškadin; ?if na brodu je pravi. Taj ne stoji kod špareta:

Strici

Citat: estan  u Ožujak 28, 2019, 05:40:40 POSLIJEPODNE
Mislim da je život uvijek lijepši kada ima žena, a to se odnosi i na život na brodu.

Vidi ti berekina Estana; kod njega to ide ovako:

za deset minuta bit ?e ?aja s rumom

more

Citat: estan  u Ožujak 28, 2019, 05:40:40 POSLIJEPODNE

Da, može mjeriti i veli?inu tenzije sartije.