stabilitet

Autor dmeter, Kolovoz 29, 2015, 07:30:40 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dmeter

https://www.youtube.com/watch?v=W9uNrR2Dx-k
Seakeeper Stabiliser cijena sitnica bez ugradnje 200 000 â,¬

Damir s

Ovo je skupo,i tesko stvara buku (hydraulika i motor )
Za nas s malim jedrilicama jedino sto dolazi u obzir je vidi video na dnu :
http://www.nauticexpo.com/prod/swi-tec-22215.html#product-item_211827
To si moze skoro svaki jedrilicar napraviti a procitao sam dosta pohvala od ljudi koji su to sami napravili i sada koriste na sidristu ili kada lovis ribu. Ima razlicitih modela ali svi rade naisti princip, ali to nije za jahte koje idu u iznajmljivanje jer ce sa postavljanjem ili izvlacenjem ostetiti brod. Vlasnik ipak pazi na svoju imovinu
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ?ete dobro sje?anje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo
Ako želiš izbje?i kritiku ne radi ništa, ne govori  (Aristotel)

hidrotherapy

Dmeter, ne znam otkud ti cijena od 200.000 eur-a.
Istini za volju, postoji i Seakeeper po toj cijeni, ali to se odnosi na brodove preko 20m.
Model za brodove do 40 stopa stoji 30.000 $.
Na motornjacima su stabilzatori super stvar i vrijedni ugradnje.
Dijelimo ih na dvije izvedbe: koji rade samo u vožnji i koji rade i dok je brod na sidru. Kod ovih drugih potrebno je upaliti generator ili motor dok su u funkciji.
Imao sam prilike upravljati brodovima s više razli?itih tipova stabilizatora.
Najviše su me se dojmili stabilizatori koji se sastoje od okretnih krilaca ugra?enih na podvodni dio trupa. Umanjuju rolling za 90%, a djeluju samo u vožnji jer zahtijevaju strujanje vode oko krilaca da bi ispunili svoju funkciju.
Najmanje su u?inkoviti paravani. To su tanguni smješteni po jedan sa svake strane broda. Na kraju tanguna su posebna sidra koja svojim oblikom i težinom smanjuju rolling ili valjanje broda. Oni rade i na sidru, a tada im se pove?ava u?inkovitost ako se sidra zamjene plo?ama. Ovo je najjeftinija i najjednostavnija varijanta.
Tre?a varijanta su stabilizatori sa žiroskopom. Prednost im je jer nema nikakvih privjesaka na trupu, a nedostatak je da im treba 15-30 min zagrijavanja da bi po?eli djelovati. Ova varijanta, kao i paravani rade i na sidru i tijekom vožnje.

dmeter

ma jednom šopu sam tražija opremu i namistija sam da mi prikaže prvo skuplje prema jeftinijem i tada je osko?ila cijena 202 000 â,¬ o tada sam prosurfa da vidim o ?emu se to radi jer nije imalo slike