,,jazmi,, ...
ovo valjda mene ide...
solas proizvodi za moj motor tri propelera, ja sam naručio onaj s najvećim krakom jer onaj s najmanjim nije odgovarajući. Iz činjenice da je barka ranije s istim motorom vozila s jednim od ta tri propelera dosta bolje za zaključiti je da treba promijeniti propeler. Prema katalogu solasa postoje referentni brojevi yamahinih propelera - dakle ovo je samo (znatno jeftinija) kopija.
A ti, ako bi prije mijenjao motor nego propeler, samo izvoli. Možda bi, kad bi promijenio propeler, shvatio da si cijelo vrijeme imao krivi

[/quote]
Ne,naprotiv,baš tebe i ljude sa sličnim stavom NE ide...

Ide one koji ,,originalnu tvorničku koncepciju,,nestručno mjenjaju;Prilagodbom predviđenih tvorničkih koncepata(zamjenom primjerice, veličine ili tipa elise, optimizirao si perfomanse pogona motora na svojem plovilu,koje je proizvođač očito izdefinirao,čim je dao takve podatke kao soluciju, u ponudi).

Zaheb se redovno dešava sa starim unutarnjim motorima,gdje se iz rukava sipaju riješenja tzv strojara,koji mjenjaju hod,spojku,propelu,pa kad propišaju brtve,dođe do pregrijavanja, zariba makina i tome sl. ,krive proizvođača,ne nestručnu/neadekvatnu nadgradnju motora koji u prvotnoj koncepciji nije bio konstruiran za takve izmjene.