Nautica portal > Obavijesti

Poruka ohrabrenja i podrške pogođenima razornim potresom

(1/1)

Mali od portala:
Nautica portal upućuje poruku ohrabrenja i podrške pogođenima razornim potresom: Petrinja, Sisak, Glina - budite i ostanite jaki, pazite sebe, svoje bližnje i pomozite drugima.
I znajte da niste sami, svi smo uz vas.
Također pozivamo sve koji su u mogućnosti pomoći na bilo koji način neka ne oklijevaju i informiraju se o tome kako to i učiniti.

bakula:

--- Quote from: Mali od portala on January 02, 2021, 11:09:16 AM ---
Također pozivamo sve koji su u mogućnosti pomoći na bilo koji način neka ne oklijevaju i informiraju se o tome kako to i učiniti.


--- End quote ---

Ovo je razlog zasto ja nikad necu nista nikom donirati. Vatikan od Hrvatske isisao 870 miliona € U proteklih godina otkako je ugovor stupio na snagu, iz državne je kase na racune Katolicke crkve sjelo oko pet milijardi kuna (oko 670 mil. Eura). Jedan od cetiri ugovora što ih jeje TUDJMAN- Hrvatska sklopila sa Stolicom u Vatikanu, se Hrvatska obavezala Katolickoj crkvi osiguravati nemali financijski iznos kao naknadu za njen društveno vrijedan rad. Ove ce godine država crkvi direktno isplatiti 295 milijuna kuna. No, iznos novca poreznih obveznika koji ce se sliti u Katolicki crkvu bice i veci, jer donacije ministarstava i lokalnih jedinica nisu uracunate. Na racun crkvene pravne osobe država mjesecno mora uplatiti svotu od dvije bruto place pomnoženu s brojem župa.

Eventum:
Ne razumijem, kakve veze ima Vatikan s pomoći nastradalima potresom pogođenim područjima Petrinje, Sisak i Gline?

bakula:

 Nema nista Vatikan sa tim, nije on bio nikoga po usima i vuko za rukav da podpisuje neko koje kakve ugovore o "dozivotnom izdrzavanju". Ja samo kazem da su ti soldi umjesto u Vatikan trebali ostati u Hrvatskoj.
A oni nek se financiraju od priloga svojih vjernika ili neka prodavaju nekretnine po svijetu da se financiraju ako nemaju drugih prihoda. Isto ko sto bi i ti i svi drugi uradili da nemaju od cega zivjeti a imaju recimo par kuca i zemlju, ti bi prodo jednu od kuca ili komad zemlje da izdrzavas sebe i svoju obitelj, nebi ceko da te ulica izdrzava.

Eventum:
Ma možda se i mogu složiti s tobom, ali opet ne vidim razlog tvom postu sa spominjanjem crkve, Vatikana, države, to je neka druga tema...

Kako sam ja shvatio, a tako i piše, poziv je bio upućen svima koji su u mogućnosti pomoći na bilo koji način neka ne oklijevaju i informiraju se o tome kako to i učiniti. Smatram da je to trebalo i da tako treba činiti, što ne znači da se svi trebaju složiti s time, niti da svi trebaju nešto poduzeti.

Na Nautica portalu vidim da su se angažirali i CROSCA i JK Split, a znam i za još neke jedriličarske klubove koji su pokrenuli, a neki već i odradili, svoje akcije, na čemu im se treba zahvaliti i svakako ih podržati, barem moralno.

Navigation

[0] Message Index

Go to full version