Author Topic: MILOSRDNA KAPETANIJA SPASILA ŠKRTOG NIJEMCA  (Read 6197 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Damir s

• Admiral
MILOSRDNA KAPETANIJA SPASILA ŠKRTOG NIJEMCA
« on: May 08, 2015, 10:14:52 PM »
Za ne vjerovati kada sam procitao clanak u danasnjim novinama. Ne mogu razumjeti nase iz sredisnjice da ga nisu prisilili da ga uzmu u tegalj to je ipak more.
a poslje su dosli po njega besplatno ? Nigdje u svijetu nema nista gratis samo kod nas! Ima osiguranje pa neka ono plati posaljite mu racun za dva dolaska pa da vidimo dali ce i drugi puta
to napraviti. Isto kada su u paklenici GSS spasavali istog tipa tri puta u istom danu besplatno??? Jesi zvao da si u nezgodi dogodila ti se je havarija ako izadje spasilacka sluzba to treba netko platiti.
Drugo je kada je nevrijeme visa sila to mogu razumjeti ali ovu budalu od skrtoga Njemca nikako. Normalno kapetanija mora procjeniti dali ga pustiti a nije imao nti signalizaciju niti VHF samo poluprazan mobitel
pokvareni motor a najvjerojatnije nije znao niti gdje se nalazi? Da im se je sto dogodilo bila bi tamo delegacija advokata koja bi trazila sve moguce odstete .Bilo je to davno isto tako na pecinama njemac se na lufticu uputio na Krk, nakon 2 sata more zkuhalo  panika u njegovoj familiji  pa su isli ga traziti, nasli su ga polumrtvog, budalu jednu.

Ne volim da se dogadjaju nesrece ali u 90 posto nesreca je kriv ljudski faktor (neiskustvo, arogancija, sebicnost, skrtost .

Pozdrav svima
Damir & Jadranka
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ćete dobro sjećanje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo
Ako želiš izbjeći kritiku ne radi ništa, ne govori  (Aristotel)

Offline dmeter

• Kontra-admiral
Re: MILOSRDNA KAPETANIJA SPASILA ŠKRTOG NIJEMCA
« Reply #1 on: October 16, 2015, 10:56:48 AM »
Jako jugo koje je tijekom noći puhalo na dubrovačkom području, izbacilo je jedrilicu usidrenu u luci Srebreno u Župi Dubrovačkoj na plažu ispred hotela Sheraton.

[IMG=http://www.image-share.com/upload/3079/188.jpg]

A meni se smiju šta komplicirano vezujem brod na 2 kolpamorte i 2 x na kraj a kad dolazi nevrime bacim i sidro ispod broda sa x4 dubina.

Offline estan

• Admiral
« Reply #2 on: October 16, 2015, 08:52:21 PM »
Dmeter imaš pravo, opreza nikad dosta, pogotovo ako vez nije savršen. Neka se oni smiju, ali najslađe se smije onaj kome brod ostane cijel.

Offline dmeter

• Kontra-admiral
« Reply #3 on: October 16, 2015, 09:03:54 PM »
Dmeter imaš pravo, opreza nikad dosta, pogotovo ako vez nije savršen. Neka se oni smiju, ali najslađe se smije onaj kome brod ostane cijel.

SAvršen vez je kad se brod može vrtiti i namještati sam protiv vjetra vala.tako se smanjuju sile na sidro za 2/3.
ali ja sam oprezan zato šta su mi jednom odvezali brod i jadrolinija ga pronašla između šolte i visa.zamisli prošao splitska vrata a da nije udarija u otok

Offline Damir s

• Admiral
« Reply #4 on: October 16, 2015, 09:44:15 PM »
E moj dmeter tko ima srece ni u zahodu nije gladan
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ćete dobro sjećanje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo
Ako želiš izbjeći kritiku ne radi ništa, ne govori  (Aristotel)