Author Topic: AccuMeasure - program za provjeru jedara  (Read 4395 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mala od portala

  • Administrator
  • Barba
  • *****
  • Posts: 852
  • Riječi lete, zapisano ostaje
AccuMeasure - program za provjeru jedara
« on: January 09, 2018, 08:38:43 PM »
Udruženje UK Sailmakers razvilo je program AccuMeasure, koji mjeri i omogučava analizu dubine i pozicije najveće dubine jedra, te prikazuje i analizira niz drugih podataka važnih za procjenu trenutačnog stanja i optimalnog namještanja jedra kao što su twist (izvijanje) te ulazni i izlazni  kut horizontalnoga profila (oblika) jedra.

AccuMeasure program će nam pomoći da provjerimo stvarno stanje jedra i precizno odgovorimo na pitanje je li došlo vrijeme za nabavku novog jedra ili nešto možemo učiniti kako bismo i ovo postojeće doveli u bolje stanje. Uz to, program AccuMeasure omogućava nam da fotografiranjem posve novog  jedra, pa onda ponovnim fotografiranjem i mjerenjem u redovnim vremenskim razmacima i memoriranjem podataka kontroliramo stanje jedra uspoređujući ga sa početnim performansama. To će nam omogućiti da reagiramo na vrijeme kada se jedro počne deformirati.

Program je potpuno besplatan i može se skinuti na stranicama UK Sailmakers zajedno sa uputama za korištenje.

Više o AccuMeasure programu, zajedno sa linkovima, možete naći na:
http://www.nautica-portal.com/index.php/nautica-portal-com/vijesti/2165-accumeasure-program-koji-otkriva-sve-o-stanju-jedra
Čovjek mora napraviti ono što čovjek mora napraviti.  Žena mora napraviti ono što on ne može. (Rhonda Hansome)