Nautica portal > Općenito

HOBIJI, čime se osim brodica sve bavite?

(1/71) > >>

Strici:
 Vidim da naša mala otvara sve redom, a u i vezi sa našem glavnom hobiju, brodicama i oko njih.
No siguran sam da svi od nas imamo još mnoštvo hobija.  :wave:

more:
Bavim se muzikom. Swing i ostala komercijalna muzika. Rado bi razmjenjivao note!

Strici:
Pa stavi pokoju ovamo. Meni one jako lijepo izgledaju i ja bi čak i zapjevao, ali navodno nemam sluha. Pa zato ne pjevam, osim kad malo pinem :toothy9: i onda mi se jako čini da to dobro radim. :laughing7:
No kako skoro uopče da ne pijuckam, prestao sam sa pjevanjem. Ali armoniku još imam. Iz djetinjstva još. 80 basova duplerica, no gdje je i neznam zapravo. :dontknow:

Strici:

  Malo neobičan hobi; ili je to ljubav prema dijelu prirode. U Dalmaciji kod nas ima ljeti mnogo lastavica. Staja i mogučnosti da sagrade gnijezda nema puno, staja na kilometre unaokrug. Pa grade gnijezda tamo gdje nisu to nikad, mnogima i na kućama gdje stanujemo, natkritim balkonima itd. Jednom mom susjedu to smeta i on redovito šmrkom otplavi teškim radom lastavica sagrađeno gnijezdo. Naravno da to niko ne vidi, ali ih se tako rješava. Kod nas nisu htjele, iako sam ja pokušavao sa raznim gnijezdima, tako da je na kraju tvrdoglaviji pobijedio. Ja sam to bio, i one se poslije dvije godine mojih pokušaja naselile, ali gnijezdo napravile po svome i na "nemogučem" mjestu. Na lampi iznad ulaza u kuću. Dok moja sagrađena i "pravilno" postavljena gnijezda nisu obadavale ni za suhu šljivu. Tako se to gnijezdo nakon dvije godine raspalo. A da svjetlo nismo više uportebljavali se podrazumijeva, i da se nebi neko zabunio pa upalio svjetlo i mi dobili kuhana lastavičja jajca, ja sam izvadio osigurač.

more:
Jednom obrtniku u radioni sagradile su lastavice gnijezdo u kojeg su se redovito vraćale. Nije im smetala buka strojeva niti svjetlo električnog luka  kod zavarivanja. Koristile su otvor oberlichta na Če vratima. Interesantno je bilo pratiti njihov život. Oni jači ptičići bi izguravali slabiju braću pri hranjenju i postajali sve jači a neki sve slabiji. Znali bi onog najslabijeg izgurati iz gnijezda. Kada bi odletjeli, neko vrijeme bi lastavica hranila one slabije, da bi na kraju one naislabije jednostavno ostavila da krepaju od gladi. Surovi zakoni prirode!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version