Gringo, to te inspirirala *****ancija iz one Pervanove Večernje škole: kao što se mi *****avamo s tim našim Velebitom (sad gore na njega, sad s njega) i tolikim zaljevima, uvalama ... lijepo to sve zguramo u more, izravnamo, izbetoniramo sve kao jednu veliku plažu i riješili se muke.

To što si naveo Leo je na razini pojedinačnih slučajeva i eksperimenta ali ne kao pravilo.
Istina da se npr. staklena boca izrađena od pijeska bačena na dno vratila pijesku u malo drugačijem obliku i td .... Ne želim si niti zamišljati izgled morskog dna s takvim pristupom a nakon recimo 100, 200 ili 500 godina. Istina, većina toga (limenih frižidera i sl.) bi se raspala. Ja se pitam koliko je energije (i/ili resursa) potrebno da bi se ta xy stvar ponovno proizvela iz gole sirovine ili je racionalnije već proizvedeni lim, flašu, plastični komad nečega ponovno ubacit u "peć" i dobiti to nešto. Mislim da je to jako važno pitanje, a možda i suština. Priroda će kad-tad napraviti ravnotežu, no bojim se da smo mi tada najebali. Naravno ne nama bliska generacija, ali neke slijedeće vrlo "ubrzo".
Dakle ukratko, nisam za bacanje ičega, a posebno racionalno kemijski štetnog, u morske dubine ...