Dok smo plovili s druge strane italije i nas je ulovila nevera. Pokušali smo se skloniti u marinu Marina. Imali su regatu pa je sve bilo puno. Dok je prijatelj bio za timunom rekao sam mu da priđe bliže pontonu na benzinskoj pumpi, skočio na ponton i vezao jedrilicu. naaaravno tjerali su nas ća. rekao sam samo da je vani nevera i neka on sam odveže brod ako misli da je u pravu. frajer se samo povukao natrag u kućicu i pustio nas na miru. za nama su došli šveđani na prekrasnom jedrenjaku. ja sam ih pozvao i pomogao im da se vežu s druge strane pontona. Tip s benzinske je naravno poludio i počeo se derati .
Kad sam mu ponovio neka odveže cime ako misli da je u pravu pustio nas je na miru.
Nitko nesmije odvezati cime ako je situacija vanredna bio on carinik, policajac ili sam predsjednik, bradom. Ne smiješ im popustiti i gotovo! Odgovoran je za nastalu situaciju i ako ti ne želi prihvatiti cimu.problem je što na mnogim mjestima rade ljudi bez opće a kamoli pomorske kulture. Mislim da je to opći problem. U uvali zubakove vile i policija zna paziti da mu nitko ne smeta. Kao da je to osobno njegova vala. Ali kad im samo spomeneš propis odmah povuku rogove.