PETICIJA ZA POVE?ANJE SIGURNOSTI PLOVIDBE NA MORU

Autor trawler, Travanj 26, 2016, 02:27:03 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

trawler

Nesto sam gledao ovu peticiju, pa jel' moguce da ju je potpisalo samo 80 ljudi??? 

Mala od portala

Nažalost da, Trawler.   :sad3:  Izgleda da su je ljudi doživjeli kao pokušaj da se uvede još više kažnjavanja i globa, iako smo na sigurno sto mjesta napisali da to nije bila namjera peticije i da je cilj posve drugi - natjerati lu?ke kapetanije i pomorsku policiju da djeluje preventivno, da je više na moru i samom svojom pojavom sprje?ava divljanje neodgovornih pojedinaca. Ali izgleda da nije koristilo.   :BangHead:

Zbog malog broja potpisa - 80-ak na netu i nešto više od 200 koliko ih je prikupljeno na štandu Nautica Portala na Zagreba?kom nauti?kom sajmu - nema nikakve svrhe peticiju predavati Ministarstvu pomorstva.

Ako imate kakvu ideju kako popraviti stvar, samo naprijed!!! Tu smo!
?ovjek mora napraviti ono što ?ovjek mora napraviti.  Žena mora napraviti ono što on ne može. (Rhonda Hansome)

hidrotherapy

To je za nas sasvim normalno.
Svi non-stop kukaju, a kad treba nešto napraviti, nema nigdje nikog. Svi o?ekuju da to umjesto njih napravi netko drugi. Zato i jesmo tu gdje jesmo.

dmeter

Citat: Mala od portala  u Travanj 26, 2016, 03:42:26 POSLIJEPODNE
ljudi doživjeli kao pokušaj da se uvede još više kažnjavanja i globa, iako smo na sigurno sto mjesta napisali da to nije bila namjera peticije i da je cilj posve drugi
To šta ste vi mislili,je nebitno bitno je šta bi policija radila.

u mojoj mikro op?ini kraj Splita je uvedena komunalna služba,zaposlili 50 ljudi.Svi su to na po?etku odobravali.Ali šta su napravili od tih 50 ljudi.3 su zaposleni na pražnjene kanti na 6 km plaže a ostalih 47 su zaposleni njih 7 u upravi a 40 su u civilu i sa foto aparatom razmilili po mjestu i slikavaju nepropisno parkirana vozila.nema gra?anina koji nije ove godine platio kaznu 600 kn.

Damir s

Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ?ete dobro sje?anje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo
Ako želiš izbje?i kritiku ne radi ništa, ne govori  (Aristotel)

dmeter

Citat: Damir s  u Travanj 26, 2016, 06:10:23 POSLIJEPODNE
Pa moraju nekako zaraditi svoju placu.
Sad znamo zašto su se odvojili od grada Splita,da bi se uhljebili njih 200-300 od 10000 stanovnika.Sve korisne za gra?anine stvari moraju obraditi službe grada Split,a nekorisne su sami na sebe preuzeli.

trawler

Sad ce neko popizdeti - a da gradjani parkiraju vozila po propisu? :happy3:

Mala od portala

Citat: trawler  u Travanj 27, 2016, 10:57:29 PRIJEPODNE

:thumbsup:

Upravo ovo je smisao cijele pri?e. Lu?ke kapetanije i policija svojim bi prisustvom na moru natjerali ljude da kona?no poštuju propise.

Što vi napravite kad se vozite autom i ugledate policijski auto na cesti? Smanjite brzinu, jel tako? E pa isti je smisao i prisustva plovila lu?kih kapetanija na moru. Pa nebrojeno sam puta - a sigurna i vi isto! - bila svjedok da ljudi, kad vide auto/plovilo policije automatski smanjuju brzinu i ponašaju se razumnije. I bez kažnjavanja.

Uostalom, ako netko baš juri bez mozga po moru, ako bijesnom brzinom proleti kraj lu?ice pa izazove valove i štetu ili utjerava strah u kosti voze?i se tako u uskim prolazima ili u blizini plaža, pa zašto ga ne kazniti??? Taj koji se tako ponaša na moru iako je svjestan da krši propise ni ne zaslužuje drugo nego da ga se odere po džepu. Ako mu progledaš kroz prste, taj ?e, baš kao i Horvatin?i?, prije ili kasnije ubiti nekoga. Taj sutra može naletiti na vas ili na mene!!! Policija sigurno ne?e kažnjavati one koji ne krše propise.
?ovjek mora napraviti ono što ?ovjek mora napraviti.  Žena mora napraviti ono što on ne može. (Rhonda Hansome)

dmeter

Citat: trawler  u Travanj 27, 2016, 10:57:29 PRIJEPODNE
ja se parkiram na mom vlastitom zemljištu,i kaznili me da nisam ozna?io crtama parkirna mjesta.a da bi to asfaltirao moram izvaditi gra?evinsku dozvolu po zakonu.šta op?inu brine kako ja parkiram na mom vlastitom neogra?enom zemljištu.i šta su postigli da sam ja postavio kolce na vlastito zemljište i ulica koja je prije bila 3 metra sad je 2 metra širine i sad više ne može kamion od sme?a prolazit i kupiti sme?e.

traktor

Apsolutno bi na moru trebala opsežnija  i kvalitetnija aktivnost  policije ali i svi drugi oblici kontrole da se ponašanje velikog dijela vikend kapetana polako po?ne mijenjati na bolje. Ne treba se zavaravati da ?e se odmah napraviti ?uda.  Tko god plovi svjedok je masovnog kršenja pravila ponašanja na moru. Treba se educirati, uvjeravati ali i oštro kažnjavati neodgovorne tipove. Strah da bi radi toga bilo manje stranih nauti?ara je neopravdan jer ve?ina njih je svjesna da je to radi njihove sigurnosti a imati ?e i ve?i respekt prema zemlji koja se brine da vlada red.Nekoga ?u možda isprovocirati ali moj je dojam da nemamo dovoljan broj kvalitetnih ljudi i policajaca za taj posao. Isti  dojam imam i za kopnene plavce.