16. kanal

Autor dag, Listopad 31, 2008, 11:04:25 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dag

Ako ste plovili srednjim jadranom, vjerojatno vam se dogodilo da ste sa 16 kanala na brodskoj radio-stanici culi glas: "Mariooooo..." i tako nekoliko puta. Onda se "Mario" javlja s nekim podjednakim nebulozama, ponekad uvredljivim, i to zna trajati po pola sata. Onda se jave iziritirani nauticari koji znaju cemu sluzi 16 kanal, pa svojim psovkama pogorsaju situaciju, itd. To traje vec godinama.
Jednom sam pitao posadu broda Policije ili Kapetanije sto s tim, kako te ljude pronaci. Nemocno su slegnuli ramenima i rekli da je vani puno ribara i tko ce to pronaci ...

Moje je pitanje: zar se ne moze nekom triangulacijom preko Split radija, ili nekim radio-goniometrom, ili nekom drugom metodom te brodove identificirati?

Dario

Citat: dag  u Listopad 31, 2008, 11:04:25 PRIJEPODNE
Nemocno su slegnuli ramenima i rekli da je vani puno ribara i tko ce to pronaci ...

Moje je pitanje: zar se ne moze nekom triangulacijom preko Split radija, ili nekim radio-goniometrom, ili nekom drugom metodom te brodove identificirati?

mislim da tu nedostaje samo volje jer ljude se indentificira preko puno manjih tragova

snipe

nemože!

imas jos krasnih primjera sa svjetski mora, npr. poznati filipino monkey i sl.

neki na mostu trce, neki rade, neki pazljivo gledaju, ima ?ak i onih koji dižu utege, neki spavaju :o, a neki se *****... na 16-tom kanalu. tako je to u na brodu,

dok ljude na brodovima koijma je dosadno i dovoljno su neodgovorni jos i razumijem ;), oni sto trabunjaju na BILO KOJEM kanalu u jedrilicam nisu mi uop?e jasni od kud im tolika volja.

aj zdr,
www.snipecro.org
www.snipe.org

Serious Sailing, Serious Fun

maris

samo da ne puštaju muziku rap  ;D

denister

eh, mi svako jutro na poslu slušamo 2 kanal jedino šta svako jutro taj kanal hvata i taljanske ribare ina?e taj kanal nam služi da se povežemo sa hitnom pomo?i ;)

plavetnilo

Ovo Mario me pratilo 2000-te preko cijelog Jadrana, ali najjasnije se ?ulo negje ize?u Ancone i Barija. Nakon dvije godine bio ponovo na u tom akvatoriju, kad evo ti i našeg Marija. Po meni se radi o nekom pacijentu sa ribarskih brodova. Neznam samo kako je jadnom Mariju.