Slane tehnike > Ponašanje na moru

16. kanal

(1/2) > >>

dag:
Ako ste plovili srednjim jadranom, vjerojatno vam se dogodilo da ste sa 16 kanala na brodskoj radio-stanici culi glas: "Mariooooo..." i tako nekoliko puta. Onda se "Mario" javlja s nekim podjednakim nebulozama, ponekad uvredljivim, i to zna trajati po pola sata. Onda se jave iziritirani nauticari koji znaju cemu sluzi 16 kanal, pa svojim psovkama pogorsaju situaciju, itd. To traje vec godinama.
Jednom sam pitao posadu broda Policije ili Kapetanije sto s tim, kako te ljude pronaci. Nemocno su slegnuli ramenima i rekli da je vani puno ribara i tko ce to pronaci ...

Moje je pitanje: zar se ne moze nekom triangulacijom preko Split radija, ili nekim radio-goniometrom, ili nekom drugom metodom te brodove identificirati?

Dario:

--- Quote from: dag on October 31, 2008, 11:04:25 AM --- Nemocno su slegnuli ramenima i rekli da je vani puno ribara i tko ce to pronaci ...

Moje je pitanje: zar se ne moze nekom triangulacijom preko Split radija, ili nekim radio-goniometrom, ili nekom drugom metodom te brodove identificirati?


--- End quote ---

mislim da tu nedostaje samo volje jer ljude se indentificira preko puno manjih tragova

snipe:
nemože!

imas jos krasnih primjera sa svjetski mora, npr. poznati filipino monkey i sl.

neki na mostu trce, neki rade, neki pazljivo gledaju, ima čak i onih koji dižu utege, neki spavaju :o, a neki se *****... na 16-tom kanalu. tako je to u na brodu,

dok ljude na brodovima koijma je dosadno i dovoljno su neodgovorni jos i razumijem ;), oni sto trabunjaju na BILO KOJEM kanalu u jedrilicam nisu mi uopće jasni od kud im tolika volja.

aj zdr,

maris:
samo da ne puštaju muziku rap  ;D

denister:
eh, mi svako jutro na poslu slušamo 2 kanal jedino šta svako jutro taj kanal hvata i taljanske ribare inače taj kanal nam služi da se povežemo sa hitnom pomoći ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version