Slane tehnike > Ponašanje na moru

Skipper

<< < (2/2)

Vanja:
Kako bi se postavili ukoliko ste skipper nekom liku i traži vas da isplovite po uvjetima za koje znate da mogu biti pogibeljni?

Pokusali ste na sve nacine odgvooriti ali on pili po svome.


Nisam imao takvu situaciju, ali da se dogodi zvao bi charter sa vidim šta misle a tipu bi rekao da si nađe nekog drugog skippera tko će ga vodit po tome van.

Imaš i drugi problem a to je kad škrta ekipa neće ić u marinu a vrijeme je loše - pogibeljno.
Isto možeš zvat charter i objasnit stvar, pa odeš u marinu i odbiju im od depozita ili sam platiš marinu.

Većinu chartera nije briga za probleme skiper sa posadom i sa brodom što je žalosno, evo ti broj ako ti se nešto dogodi, e sad da li će ti se neko javiti nemam pojam.
Ima izuzetaka, moja pohvala Ljubomir Giljanović - Kufner Nautika, taj će ti pomoć i ako imaš problem sa brodom koji je u drugom charteru i ono što je najbolje on zna sve kako se popravlja na brodu, stvarno velika pohvala.
Chartera stvarno briga, uzmi brod i odi ća, da ne gledamo ni goste ni brod.

A agencije su najjače.Pazi ovo: u SUBOTU ujutoro, iskrcam goste u Hvaru, vratim brod u Makarsku, sjedem na bus za Dubrovnik. Normalno kasnim u Dubrovnika, ovaj me zove iz Dubrovnika i kaže da će gosti proć check listu a ja mu govorim da ja onda ne odgovaram za brod u kom slučaju i onda me je počekat. A to sve je organizirao jedan agent koji je znao da moram goste pustit u subotu u Hvaru i da moram stić u Dubrovik sa busom - *****ao je i mene jer mi je bilo glupo da me gosti čekaju a i ovog tipa iz chartera koji me čekao. To što sam odmah morao isplovit nije neki problem. Agent je Tin Kaiser - budite na oprezu s njim, ima on i još jednu lošu priču - sramotnu.

Sve njih boli ona stvar, skiper je 7 dana na moru sa gostima i brodom koji ima problem. Skipera gosti napadaju zašto brod nevalja, a ne agenta ni charter i tako dalje. Oni su svi sretni kad vide da ide skiper, jer kad je skiper gosti se njemu žale a kad ga nema zovu agenciju i charter pa ima je druga pjesam. A kad ja nazovem "daj stari pa riješi to sam, snađi se ..."

kvaka22:
Svi imaju takva iskustva, i to je dio posla. Samo profiliraš ovakve likove kao taj Kaiser i ne radiš više s njima. I dobro je kad "kolege" upozoriš na takve kretene.

A Ljubiša je legenda - rijedak voditelj baze koji sam popravlja i rješava brodove po gatu sa svojim radnicima.

Ana:

--- Quote from: stibra on February 25, 2009, 02:21:17 PM ---PRoblem je s našim ljudima, koje baš briga za tako nešto i dosta ih to neće potpisati.

--- End quote ---

ne, naprotiv - naši stvarno jako rijetko uzmu skipera jer "znaju pa im ne treba"

moj tata je to rješavao tako da održi neko "predavanje" odmah po upoznavanju, a sada su napravili taj neki vid ugovora, ali nije ugovor. uglavnom, agencija prilikom bookinga daje taj "ugovor" klijentima na uvid tako da kad dođu na brod ne bude nismo znali.
ono štoo bi ja osobno napravila (a tako nešto piše i u tom ugovoru) je da bi im rekla - ok, ako ćete isploviti, ja ću vam naći zamjenu, platite mi onoliko koliko sam bila na brodu a razliku toj mojoj zamjeni. ja ne želim riskirati a vi vidite... naravno, to bi bila zadnja varijanta, prije toga bi sliejdilo obajšnejnje zašto nije pametno isploviti itd. mom tati se desilo da su htjeli isploviti od nekud po skoro olujnom jugu. nakon iscrpnog objašnjena i uvjeravanja, morao je isploviti. 15-ak minuta kasnije, kad su se malo maknuli od zaklona obale, ekipica se pravilno rasporedil po wc-ima i palubi, a oni koji su mogli pričati su molili da ih vrati nazad. ne bdi lijen, kako je prognoza za cijeli tjedan bila nikakva a njima tek 2. dan, moj stari je rekao žao mi je, sad se ne možemo vratiti... više ga nisu nagovarali na isplovljavanje

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version