Slane tehnike > Servisi, dileri i oprema

Hladnjak na brodu

(1/9) > >>

Dario:
ubrzo ce mi doci i na red ugradnja hladnjaka a ne znam bas previse o tome pa me zanimaju stvari na koje moram pazit, kapacitet itd

kao totalnom pocetnikuu tom podrucju
hvala  :)

jazavac:
To mi je struka ;D A ni sebi ga još nisam montirao ;D ;D ;D
pitaj što te zanima jer je tema toliko široka da bih mogao knjigu napisat. A to je ujedno i jedan od najnezahvalnijih dijelova opreme na brodu jer je podložan kvarovima više od drugih

Dario:
problem je sta ne znam ni sta treb apitat  ;D  salim se, citao sam neke clanke..al za pocetak par osnovnih savjeta kod izbora modela na sta bi se trebalo pripazit

cuo sam da mora bit razmaka izmedu zadnje stranice frizidera i stranice barke da bi se moglo hladit bolje?

jazavac:
Prvo trebam znati vrstu kompresora, te dali želiš hladnjaka sa kompresororom na sebi ili izdvojeni agregat. Ako je kompletan kao npr.kućni hladnjak obavezno mu osiguraj ventilaciju iza. Ako želiš proći što jeftinije, onda kupi gotov i kompletan frigo.
Za brod je osim toga svakako preporuka uzeti hladnjaka sa vratima gore, poput škrinje, i sa debelom izolacijom. Možeš ga sagraditi i sam (preporučam) jer ćeš tako najbolje iskoristiti proastor, i ugraditi dovoljno debelu izolaciju(optimalno je do 8 cm stirodura). Za montažu rashlade kontaktiraj neki najbliži servis rashaldnih uređaja, koji će ga kasnije i održavati. Najskuplja ali najkvalitetnija varijanta ti je vodeno hlađenje bez pumpe jer je najpouzdanije i najekonomičnije čak i kadbrod miruje. Za tu svrhu već ranije moraš planirat kupit kigston za sudoper ili wc npr koji ima priključke za freon tj. ne običan kingston nego kingston-rashladnik. Bitno je da je ugrađen ispod vodene linije. Tada ne moraš ostavljati ventilaciju za rashladni agregat.  Pitaj u Diamaru. http://www.diamar.hr/kategorije.asp?c=129
Isparivač - to je onaj dio u hladnjaku koji hladi i bude zaleđen- može biti kao aluminijska ploča (kao kod kućnog hladnjaka ili tzv. 'bubreg' - izgleda kao onaj uložak za prenosni frižider, sadrži antifriz, napravljen je od inoxa ili hladno cinčanog željeza (rijetko i za vrlo velike isparivače). Ovi drugi su dosta skuplji ali i kvalitetniji jer ne puštaju plin, dulje traju i akumuliraju hladnoću (posebno korisno za jedrilice).
Kompresori mogu biti električni na 12V sa pretvaračem ili poluhermetički na pogon preko remena sa glavnog motora. Veće jahte imaju kombinaciju jednog i drugog. Izbjegavaj membranske kompresore na 12 v - ne traju puno. Ako se odlučiš za 12 V DC kompresor, uzmi Danfossa BD, imaš jači i slabiji, ovisi o veličini hladnjaka.
Svi su sistemi skupi i podložni kvarovima, tako da o odabiru treba najviše voditi računa o režimu korištenja (jedrilica, motornjak, vez  sa pristupom na 220V ili ne, ...) i dostupnosti rezervnih dijelova.
Danfoss uglavnom nudi kompletan agregat sa zračnim hlađenjem, ali može se kupiti i sam okompresor. Uglavnom, zračno hlađenje ljeti na brodu je s***e ako mu ne omogućiš idealnu ventilaciju, a varijanjta sa ventilatorom troši više struje, iako je bolja.
Eto, ako je i uvod, već je puno ;D
pitaj sad dalje ;D

dag:
Ja imam prastari hladnjak u Elanu 31, mislim da je to original ugrađen prije 20-tak godina. Zelio bih ga zamijeniti jer je nepraktičan i vjerojatno loše izoliran.
Htio bih neki koji ne koristi freon, postoji li?
Također bih zelio da je mali (npr dubine jedne boce od 1,5L i tlocrta 30x30 ili tu negdje).
Pogon na 12 V.
Ima li ih prenosivih a da nisu ogromni kao neki koje sam vidio? Kakve su oni kvalitete?
Prenosivi mi je čak i draža opcija jer ga stavim samo ljeti, i to gdje ne smeta, a prostor koji sam oslobodio postaje spremište za sitnu hranu koja se ne kvari, ili možda čak i bolje, polica s mrežastim ladicama za povrće i slično.
Što misliš?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version