Slane tehnike > Ponašanje na moru

Pretučeni jer su trazili racun?

(1/4) > >>

Dario:
http://www.novilist.hr/Vijesti/Crna-kronika/policija-pokusava-pronaci-talija.aspx

svasta

Tin:
Nesto tu ne stima u obje verzije price. I ono sto mi nije nikako jasno taj sistem placanja u eurima. To je savrseno protuzakonito. U RH sredstvo pacanja je HRK i osim u firmama koje su registrirane kao banke/mjenjacnince ne bi se smjelo placati stranim valutama.

Nazalost, sve skupa velika steta za nas nauticki turizam.

Eventum:
Naše znam tako da sigurno nisu bezgrešni, al znam i za bahate Talijane... i zbilja, nek si promjene dovoljno € u Kn, pa se neće buniti oko tečaja kad ih mijenjaju po otocima.

Friga:
Na žalost svake godine se i sam osvjedočim u bahatost lokalnog pučanstva na moru. Upravo oni koji žive od turizma rade sve (zahvaljujući pojedincima) da se turisti više ne vrate u RH. Po onoj "što južnije to tužnije" (neka se pošten svijet ne uvrijedi jer radi se ipak o pojedincima) nekima bi najdraže bilo da turisti svoje novce pošalju poštom i da uopće ne dolaze na najljepše more na svijetu. Proputovao sam nešto po svijetu i svim turističkim zemljama je gost nešto najvažnije i drže ga kao malo vode na dlanu. O ponudi zabavnih sadržaja za turiste koji nisu vezani na čisto more, sunce i malo plaže da i ne govorimo.

Priča prva: Kukljica. Turistički brod stiže, turisti izlaze s njega i pitaju me gdje su!!! Ma ne možeš vjerovat! Ajde rek'o, možda nisu razumjeli, no što bi i razumjeli kad se nazovi kapetan i netko mlađi (možda mu je sin) cijelo vrijeme nadvikuju i svađaju uz, naravno, popraćenu salvu psovki. Ovaj kapetanu na koncu donosi sladoled, a ovaj ga jede dok mu curi niz bradu. Ma mene je bilo sram! I šećer na kraju. Brod isplovljava, a na mol za par minuta dolazi dvadesetak njegovih putnika! Uz viku se na jedvite jade vratio po njih.

Priča druga: Vir. Vežem brod na (jedini mol), čekam ženinu rodbinu iz njemačke da dođu i da odmah isplovimo (nisu gastarbajteri, već pravi nijemci). Dolazi turistički brod i uz salvu psovki se okomljuje na nas. Tek kad sam mu uzvratio je shvatio da smo domaći i malo smirio hormone no jad i bijeda turističke ponude je ostala.

Ovakvim pojedincima bi trebalo stati na kraj i oduzeti im dozvolu za rad jer samo nas sramote. Ne znam samo koji će se od ovih turista ikada vratiti u RH jer znam da ja nikada ne bi. I onako kako ja pozitivno pričam o npr. Grčkoj ili Španjolskoj tako će oni u svojim zemljama pronijeti "dobar not" glas o onome što su doživjeli.

Jer kad srce kaže ljeto, kaže Hrvatska :(

Dario:
ima takoder prica gdje smo morali provesti noc u umagu na carinskom gatu jer na je falio jedan papir od carine

i oko 6 ujutro dok smo spavali normalno privezani na gat, osjetim kao da se brod drugacije miče i neku buku. izlazim van a covjek nas je vec odvezao!! dok smo mi spavali jer njemu dolatzi neki brod  =/

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version