Nautica Portal | Centralno mjesto nautičara

Sport => Jedrenje => Topic started by: Strici on August 12, 2018, 09:04:19 PM

Title: ZLATNI
Post by: Strici on August 12, 2018, 09:04:19 PM
 Čak su se i vratili, a nitko da zucne. Pa da je to "Ribolovni forum" još bi i razumio, ali navodno da smo na jedriličarskom forumu, a ima i aktivnih regataša, pa nitko ništa. Ja uglavnom ne pratim sportsku scenu, iako nije da nisam upoznat, pa kad nitko ne započinje, evo ja ću. Pa ne budi lijen stavljam  par slika, to da se vidi, da se ne bi trebali truditi. Ili možda nekog potaknem :

(http://up.picr.de/33553052mr.jpg)

(http://up.picr.de/33553054yd.jpg)

(http://up.picr.de/33553056xa.jpg)

(http://up.picr.de/33553057eq.jpg)

(http://up.picr.de/33553060ew.jpg)
Title: Re: ZLATNI
Post by: Leo on August 12, 2018, 09:11:42 PM
http://nautica-portal.com/forum/index.php?topic=7033.0 (http://nautica-portal.com/forum/index.php?topic=7033.0)
Title: Re: ZLATNI
Post by: pelig on August 13, 2018, 07:51:24 AM
Očito, biti će kandidati za medalju u Tokiu. Kad još dodamo trenera Edu, odlična kombinacija. Ono što sam ja više pratio su druge klase. Tončica i finaši, će opet biti u konkurenciji ali bit će teško. Ostali, ne znam. Dobre su mi cure u 49F. Za Nacru, ne znam ima li dosta vremena do Tokia. Baš me zanima.
Title: Re: ZLATNI
Post by: Leo on August 13, 2018, 09:34:21 AM
Čak su se i vratili, a nitko da zucne. Pa da je to "Ribolovni forum" još bi i razumio, ali navodno da smo na jedriličarskom forumu, a ima i aktivnih regataša, pa nitko ništa. Ja uglavnom ne pratim sportsku scenu, iako nije da nisam upoznat, pa kad nitko ne započinje, evo ja ću......

Bojim se da ne pratiš ni postove na forumu, barem pročitati naslove pa onda prozivati..ha!?
Title: Re: ZLATNI
Post by: Strici on August 13, 2018, 10:11:40 AM
Leo ne trebaš se bojati, ja ne pratim kako si napisao. Pogotovo ono gdje ti otvaraš i pišeš ne; jer način, odnosno količina potrošenih bitova mi je previše, obzirom na brojne slike koje postavljaš.
S obzirom na to da nisam na WLAN-u nego imam skupi mobilni internet, dakle ne otvaram.
Uglavnom ne otvaram i na ukazane linkove vrlo poznatih novosti, a i čemu to ustvari svi znamo, to sam već ako me zanima ionako pročitao. I nikako ne volim otvarati na "gotovanski" ukazane linkove.
Ti poznaš tvoje Zadrane, i kad bi ti njih kontaktirao, osobno uslikao, napravio malu susret reportažu ne samo o jedrenju, e to bi me zanimalo. Ali opet odbilo desetinama nepotrebnih fotografija, koje opet požderu bajtove, a i ne gleda ih se jer ih je dobrano previše.
I ja volim stavljati više slika, i teško se odlučujem više njih ne staviti, ali od mojih pokazanih je to samo vrlo mali postotak koliko ih je uslikano. Zato ti savjetujem da shvatiš nije greda u velikom broju, nego odabiru. Ali i kvaliteti.
Title: Re: ZLATNI
Post by: more on August 13, 2018, 12:44:02 PM
Dečki su zlatni, ali otac je taj kome treba najviše čestitati. Pisao sam već o tome u temi koju je prije neki dan otvorio Leo. Strici, stari fighter, spoji ove dvije teme u jednu cjelinu, jer tu se ima još štošta interesantno napisati. Npr. zašto je Otac svojevremeno osnovao novi klub pored matičnog JK Uskok. Onih godina, kada sam često dolazio na kavu u taj Klub, nitko mi nije dao neko suvislo objašnjenje. Tih godina su mom unuku posudili laser 4.7 (suradnja s IK Opatija) s kojim je na njihovoj regati osvojio prvenstvo HR. Inače taj mi je Klub djelovao jako napredan s više trenera u promoviranju jedriličarstva.
Title: Re: ZLATNI
Post by: pelig on August 13, 2018, 01:14:58 PM
Da, taj čovjek uspijeva izvući više od "vrhunskog materijala" kojim raspolaže nego neki drugi treneri. Za sve nas je dobro da ga i drugi promatraju i pokušavaju kopirati.
Title: Re: ZLATNI
Post by: Strici on August 13, 2018, 01:52:59 PM
Naravno da bi se to trebalo spojiti, ja niti znam, mogu ali i ne znam gdje je to na forumu, pa zna se ko to zna i može.
A da je tema, (ne samo ta) zanimljiva, "se veda", samo treba netko mućnuti glavom, dati si malo truda, i da vidiš koliko će se pratiti. A i siguran sam Leo zna te dečke, i umjesto da stavlja svu tu silu slika, lijepih motiva u svakom slučaju, način aktivnosti malo promijeni. Naravno da sve bude popraćeno i slikama, ali malo rjeđim postavljanjem.
Eto imamo i drugih zlatnih i blizu zlatnih, ali i aktivnih sportaša, Nije sve u lijepim motivima, mahanju krilima i td, toga stvarno ima dosta, ali ne i popričati o tim osobama, kako "more" piše, i o njihovom ćaći, ali i novoponovljenim zlatnjacima isto bračom, iako ne jedre, ali plove "mahajuči" veslima.
Upravo je završena regata na Neretvi do Ploča. I oni plove i to je povezano na neki način s nama. Niko ni da  zucne, osim ako ja nisam obratio pažnju da je netko stavio, zamisli si "mornarčino" link na tu dogodovštinu.
Da se bude aktivnije na forumu, eto, (nisam ni očekivao istini za volju) otok Vrgada, divan otok, kupili si sami katamaran da budu kvalitetnije povezani sa Zadrom. Zar to ne bi bilo bar malo zanimljivo našim članovima, a i u ovom slučaju Leotu za pokazati. Da sam ja u stanju otputovao bih naprimjer na Vrgadu, ne samo zbog tog katamarana (samo njega bi poslikao bar u Zadarskoj luci), jer je Vrgada, ali i svi otoci tamo i ne samo tamo imaju što da pokažu i o njima se može dosta napisati. Ma da marinerima dođeš na brod, i kažeš da bi malo poslikao za pokazati ne vjerujem da te ne bi poslužili u svakom pogledu. Ovako jedno veliko bezidjestvo, monotonija.
No tako nam je u cijeloj zemlji, kad i ako se trgnemo, konkurencija je već u trku. Ako se uopće trgnemo.
A ono se samo nagomilavaju desetine slika, sve ustvari na jedan se isti kalup i od ljepote više ti se i ne gleda
ps.Mene osobno je spomen Vrgade štrecnuo, jer i tamo me vežu neke uspomene.
Ali kad već, nebih mogao prestati, jer me uspomene vežu posvuda.
Title: Re: ZLATNI
Post by: Leo on August 13, 2018, 09:32:33 PM
Prije nego počneš okolo prozivati potrudi se barem pogledati ostale objave.To spada u kulturu komunikacije a mislim da stoji i u pravilima foruma.. ma razumijem , nisi ih ti pisao pa ni to ne čitaš.
 
Svatko ima svoj način objavljivanja, ukoliko se ne kosi s pravilima foruma ne vidim u čemu je problem.

E da svatko piše o onome što ga zanima, a ako imaš neku temu koja te zanima a ne možeš je naći  lijepo nađi profesionalca, naruči i plati ono što želiš.

Title: Re: ZLATNI
Post by: more on August 13, 2018, 10:24:09 PM
Čudno! Nitko ništa o tom velikom Ocu i trnovitom putu kojim je prošao i kojim još uvijek ide da bi promovirao naše jedrenje. Tu je matični JK Uskok pa nekoliko malih klubova pa HJS pa .......! Gdje ste zadrani?
Title: Re: ZLATNI
Post by: Strici on August 13, 2018, 11:19:52 PM
Čudno! Nitko ništa o tom velikom Ocu i trnovitom putu kojim je prošao i kojim još uvijek ide da bi promovirao naše jedrenje. Tu je matični JK Uskok pa nekoliko malih klubova pa HJS pa .......! Gdje ste zadrani?
U našem slučaju bi Leo bio idealna osoba koja bi to mogla napraviti. Ali od silnog slikavanja ne stigne, neče ili ne zna, jer je to i neka vrsta žurnalizma :laughing7:
Title: Re: ZLATNI
Post by: Strici on August 13, 2018, 11:20:16 PM
Leo da se ne bi previše natezali, a koliko se sjećam već je netko u "rukavicama" probao pisati o tvojim serijama slika, ja ću bez rukavica. Daleko si pretjerao s mnoštvom slika. Jednostavno nemaš mjere i osjećaja kad je previše. Ne pričam o motivima, a o kvaliteti bi se dalo.
Stani na loptu, pokazuj, ali ne prepokazuj. To što ti meni odgovaraš i ne uzimam za ozbiljno jer si ti osoba koja je naj, naj, naj, i naravno ne trpi kritiku. Naj si možda u građevinarstvu (ali i tu je to upitno, jer karakter ne paše), ali da to nije svugdje, moraš kapirati. Po meni, potrudi se svaku sliku svakom oku prikazati ugodnijom (znaš i sam da fotosenzori nisu svemogući), a da imam meni nesklonog, to sam otprije znao. Mi smo ovdje slučajno i netreba nitko nikoga obadavati, iako sam znatiželjan vidjeti tvoje slike, ali brate mili pretjerao si sa mnoštvom.
Tako malo sakrij karakter, prikaži se boljim nego jesi. I ja sam to napravio i trudim se još uvijek. To ti je ljudima nekako ugodnije, lakše prihvatljivo. A i tebi u tvom poslu inspektora ili kontrolora šta več jesi?, ljudi će te sasvim sigurno više cijeniti, A sada kad stigneš ajd do Šime i Mihovila i pokaži da znaš štogod drugoga osim "bjesomučno" slikati i uvuci "rogove" jer ionako nisu oštri. :laughing7:

Maknuo sam onog bika, ipak da ne pretjeram jer se može krivo shvatiti
Title: Re: ZLATNI
Post by: pelig on August 14, 2018, 07:21:59 AM
Čudno! Nitko ništa o tom velikom Ocu i trnovitom putu kojim je prošao i kojim još uvijek ide da bi promovirao naše jedrenje. Tu je matični JK Uskok pa nekoliko malih klubova pa HJS pa .......! Gdje ste zadrani?

Ako se ne varam, on dolazi iz vaterpola, a ne iz jedrenja. U Uskoku očito njegove ideje nisu prolazile, pa je krenuo drugim putem. U HJS-u sada ima potporu, prije ne znam kako je bilo. Zadrani bi mogli ponešto o tome. Ali mene bi zanimalo i da Splićani usporede Edu s Antunovićem i Jakelićem, dva vrhunska trenera. Što bi bilo da su u Riu malo zamijenili mjesta? To mene zanima.
Title: Re: ZLATNI
Post by: Strici on August 14, 2018, 09:19:34 AM
Znam da nikoga direktno ne pitaš, nego eto pretpostavljaš. Nažalost (bar zasad nitko ništa?) nema nitko mišljenja ili ideja, ja ponajmanje jer ne pratim tu problematiku. Ali kako sam "zakuhao" rado bih pročitao mišljenja i komentare, a još radije kad bi bilo više "rogova", time mislim na svoj način borbi mišljenja. A pod rogova mislim rogatih, ne muževa, nego ono "ole" borbenih, borbenih izmjena mišljenja. Eto ja malo s Leotom, ali to nekako sve u krivom smjeru. :icon_scratch:

(http://up.picr.de/33565653ja.jpg)
Title: Re: ZLATNI
Post by: Leo on August 14, 2018, 04:22:47 PM
..... Daleko si pretjerao s mnoštvom slika. Jednostavno nemaš mjere i osjećaja kad je previše. Ne pričam o motivima, a o kvaliteti bi se dalo.....
Nisam primijetio da igdje piše "obavezno pogledati" a čini mi se da nisam nikad nikoga tjerao da gleda ili komentira...
 :read2:
Title: Re: ZLATNI
Post by: Strici on August 15, 2018, 11:42:07 PM
...E da svatko piše o onome što ga zanima, a ako imaš neku temu koja te zanima a ne možeš je naći  lijepo nađi profesionalca, naruči i plati ono što želiš.

Ajoj, a ja uvijek mislio Leo je profiesionalac :laughing7: pa se mufte reklamira na forumu. Ili možda i jesi? :laughing7:  Pa ako, možda te i angažiram,  inače mogao bi i sam, ali daleko mi za jednu reportažu. Ovako da te iznajmim, vjerujem proći ću jeftinije, naravno ako me baš ne odereš.  Plaćam u Eurima ili ako ti je draže u kunama, samo moram prije mijenjati. Meni ne treba račun,  može li na crno?