Brodska oprema i sustavi > Brodski motori (propulzija)

Vanbrodski motori

<< < (2/3) > >>

garfield:
 Dvotaknih novih motora više nema u prodaji. Bilo 2t ili 4t motor bi trebao imati osiguran servis. Na svojoj barci imam Tohatsu 4t 8ks. Uglavnom hvaljen motor, pouzdan itd ... . Osobno bi ga rangirao u kategoriju srednje žalosti. Nije nikad stao
pali iz prve ali nekad visok minimum nekad nizak minimum, nekad čudni zvukovi nekad normalni zvukovi motora, nekad vibrira više nekad je u normali  itd. Sve u svemu nedorađen motor koji je funkcionalan. S obzirom da mu je cijena bila prihvatljiva kupio sam ga u DUINGU.
Kako vrijeme ide i broj radnih sati vjerovatnost kvara je sve veća . E sad postavlja se pitajne koje sam si trebao postaviti na početku Gdje ga servisirati?. Idem na službene stranice Tohatsua i ustanovim da Rijeka nema ovlašteni servis. Najbliži je u Novom Vinodolskom.
U lokalne neovlaštene servise ne dolazi u obzir jer u njih nemam povjerenje.

Mala od portala:

--- Quote from: garfield on July 26, 2017, 05:42:59 PM --- Dvotaknih novih motora više nema u prodaji.

--- End quote ---

Jesi li siguran u ovo, Garfield? Mi smo prošle godine na zagrebačkom sajmu kupili Yamahin nov novcat dvotaktni motorić za bajbot, 5 KS. Radi k'o sat. Yamaha ih ima u svojem programu.

A ako se ne varam, ima ih i Parsun. Bar ih je donedavno imao u prodaji.

hidrotherapy:
Evinrude radi uglavnom dvotakte motore i po njima su najpoznatiji.

estan:
Nađe se još ponegdje dvotaktnih, ja sam po svoj išao baš u Rijeku. Čudei me da pored toliko dilera Tahatsua u Rijeci nema ovlaštenog servisera. Mada to ovlašteni ne znači ništa posebno. Ako netko zna raditi pente, onda zna i nema veze s time što ne plaća skupu iicencu da bi bio ovlašteni. Inače, moj prijatelj iz Milne kupio je novu novcatu Yamahu u Piccilo Racingu u Splitu, stavio je na krmu svoje pasare i ugasila mu se na pola puta od Splita do Milne. Doveslao čovjek nazad, reklamirao motor i oni ga zadržali u njihovom ovlaštenom servisu više od mjesec dana (nisu mu dozvolili da ga nosi u druga dva ovlaštena u Splitu) i na kraju mu ga vratili kao popravljenog. Čovjek ga opet stavio na krmu i krenuo put Milne, a on se opet ugasio. Ovaj puta nije veslao nazad prema Splitu već prema Milni, otišao kod jednog seoskog meštra, koji je za pet minuta rješio kvar (ispustio vodu iz čašice karburatora) i penta od tada do danas radi bez ikakve greške.

neptun:
Moje iskustvo sa ovlascenim servisima je bas lose.uzasno skupo,a ja cak sumnjam da znaju da naprave stetu koju posle niko ne moze da sredi.tamo se ide samo ako je motor pod garancijom,pa mora tamo da se ide.
Tako je i sa automobilima.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version