Škola jedrenja za neznalice > Osnovne tehnike plovidbe

knjiga za skipera

(1/3) > >>

jure94:
zanima me dali tu ima skipera koji bi mi pomogli ako mozda to i sami imaju, nekakvu knjigu/prirucnik na engleskome ali da je za skipera

dmeter:

--- Quote from: jure94 on September 20, 2015, 06:56:57 PM ---zanima me dali tu ima skipera koji bi mi pomogli ako mozda to i sami imaju, nekakvu knjigu/prirucnik na engleskome ali da je za skipera

--- End quote ---
traži na engleskom forumu,ovdje ti imaju hrvatski

narog:
Pogledaj po gradskim knjižnicama, obično ima takve literature na engleskom. Profil knjižara u ZG, na drugom katu ima knjiga na temu nautike / upravljanja brodom i sl.
A ima i Amazon:

http://www.amazon.co.uk/The-Complete-Day-Skipper-Skippering/dp/1408178540
http://www.amazon.co.uk/RYA-Day-Skipper-Handbook-Sail/dp/1905104944

jigaboo:
Na internetu ima million "knjiga" u pdf formatu pa ih mozes skinuti i isprintati sto ti treba. jednostavno ako ti je za ispit onda nadji na nekom site-u pa uci. ako je to nekome za poklon onda razumijem, ali ako ti je za tecaj/ispit, koji ce ti djavo knjiga.
 

http://www.sailingissues.com/navcourse0.html


http://tinyurl.com/nma9y8w

http://tinyurl.com/o82lbgn


http://www.marinapomorac.com/terestricka-navigacija

jigaboo:
evo ti i ovo....ovo nauci I mozes kapetanski polagat a ne za C

http://www.1yachtua.com/nauticalcharts/downloads/Practical_navigator.pdf


Samo taj system tamo je malo cudan, da ti dozvolu bez prakticnog ispita. to treba, ovisi o vrsti dozvole, biti i prakticni ispit od recimo 8 sati za voditelja B do 10-12 sati za voditelja C kategorije, bilo na brodu vlasnika bilo na brodu kapetanije i minimum dimenzija broda od 7 metara duljine. takodje za voditelja C kategorije treba uvesti i astronomsku navegaciju na tecaju kao i ispit iz iste. to nidje na svijetu ne postoji drzava osim Hrvatska da ti da dozvolu sa kojom mozes otic preko atlantika a da na tecaju/ispitu nema astronomsku navegaciju.

Mislim, Zamislite sljedecu situaciju: položili ste teoretski dio za vozacki ispit (B kategorija). Znate sve prometne znakove, propise i pravila u prometu, poznate sve dijelove automobila i motora…. i dobijete vozacku dozvolu!Dakle, možete sjesti u svoj automobl i krenuti na prometnice, a da prije toga niti jedne minute, a kamo li nekoliko sati, svu naucenu i (službeno) položenu teoriju niste isprobali u praksi, na cesti, u prometu, s instruktorom….Naravno da vam tako nešto teško može pasti napamet. Ako i nemate položen vozacki ispit, vjerojatno ste od bližnjih ili poznanika koji imaju vozacku dozvolu dobili informaciju da je najzahtjevniji dio postupka dobivanja vozacke dozvole upravo prakticni dio ispita – vožnja. Ako imate vozacku dozvolu, jako dobro znate kako ste dvadesetak sati vozili gradom i na kraju kroz polaganje vožnje došli do svoje vozacke dozvole.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version