Brodska oprema i sustavi > Stabilitet

stabilitet

(1/1)

dmeter:

Seakeeper Stabiliser cijena sitnica bez ugradnje 200 000 €

Damir s:
Ovo je skupo,i tesko stvara buku (hydraulika i motor )
Za nas s malim jedrilicama jedino sto dolazi u obzir je vidi video na dnu :
http://www.nauticexpo.com/prod/swi-tec-22215.html#product-item_211827
To si moze skoro svaki jedrilicar napraviti a procitao sam dosta pohvala od ljudi koji su to sami napravili i sada koriste na sidristu ili kada lovis ribu. Ima razlicitih modela ali svi rade naisti princip, ali to nije za jahte koje idu u iznajmljivanje jer ce sa postavljanjem ili izvlacenjem ostetiti brod. Vlasnik ipak pazi na svoju imovinu

hidrotherapy:
Dmeter, ne znam otkud ti cijena od 200.000 eur-a.
Istini za volju, postoji i Seakeeper po toj cijeni, ali to se odnosi na brodove preko 20m.
Model za brodove do 40 stopa stoji 30.000 $.
Na motornjacima su stabilzatori super stvar i vrijedni ugradnje.
Dijelimo ih na dvije izvedbe: koji rade samo u vožnji i koji rade i dok je brod na sidru. Kod ovih drugih potrebno je upaliti generator ili motor dok su u funkciji.
Imao sam prilike upravljati brodovima s više različitih tipova stabilizatora.
Najviše su me se dojmili stabilizatori koji se sastoje od okretnih krilaca ugrađenih na podvodni dio trupa. Umanjuju rolling za 90%, a djeluju samo u vožnji jer zahtijevaju strujanje vode oko krilaca da bi ispunili svoju funkciju.
Najmanje su učinkoviti paravani. To su tanguni smješteni po jedan sa svake strane broda. Na kraju tanguna su posebna sidra koja svojim oblikom i težinom smanjuju rolling ili valjanje broda. Oni rade i na sidru, a tada im se povećava učinkovitost ako se sidra zamjene pločama. Ovo je najjeftinija i najjednostavnija varijanta.
Treća varijanta su stabilizatori sa žiroskopom. Prednost im je jer nema nikakvih privjesaka na trupu, a nedostatak je da im treba 15-30 min zagrijavanja da bi počeli djelovati. Ova varijanta, kao i paravani rade i na sidru i tijekom vožnje.

dmeter:
ma jednom šopu sam tražija opremu i namistija sam da mi prikaže prvo skuplje prema jeftinijem i tada je oskoćila cijena 202 000 € o tada sam prosurfa da vidim o čemu se to radi jer nije imalo slike

Navigation

[0] Message Index

Go to full version