Author Topic: Pocetak pocetaka  (Read 27025 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline trifida1

• Kontra-admiral
Re: Pocetak pocetaka
« Reply #30 on: September 25, 2017, 11:02:10 AM »
pozz, da ne pišem u krivoj temi, eto me tu, opet pitanje, ima neka granica do koje se isplati ili ne da se preko zime vadi jedrilica van na suhi vez (da li je to isplativije nego drzati je u luci na bovi) ili je bolje ostaviti u moru. kad mislim na granicu to mislim na dužinu u metrima. razmišljam i tražim jedrilicu od 8-max 10 m.

Rin,drugarski savjet... :icon_salut:
 Odradi par ozbiljnih regata kao član posade (preko 30 Nm,preko 5Bf vjetra i barem 3m vala...),upoznaj Eola i Posejdona i pokušaj shvatiti...
Ukoliko i dalje osjećaš povezanost,nauči temeljno za položiti za voditelja brodice ,,B,,kategorije...
Kad sve to odradiš,razmisli...nije problem u novcu...s prirodom,pogotovo u jedrenju i još ukoliko si kormilar sa višečlanom posadom,moraš biti svjestan,da je na tebi prilagodba-ne na prirodi!  :toothy9: Kupovina koje i kakve jedrilice,vez,cijene,luka, je teška periferija;držim da je
prioritetno skontati na koji način će tebi i obitelji jedrilica koristiti... :thumbsup: samo se nadam da nećeš biti još jedna opasnost na moru... :icon_salut:
T

Offline Tihač

• Global Moderator
  • Terco
« Reply #31 on: September 25, 2017, 12:13:14 PM »
Trifida1, kako će netko tko ne zna jedriti naći posadu koja će ga uzeti na ozbiljniju regatu?

Za 3-4 tisuće kuna se (ove godine, u listopadu i studenom) može sa školom jedrenja otići na Višku/Jabuku/Šibensku. Nisam pitao, ali vjerujem da ne uzimaju ljude koji nisu završili barem početni tečaj jedrenja.
Bolje je biti bez gaća na plaži, nego raditi u odijelu...

Offline dmeter

• Kontra-admiral
« Reply #32 on: September 25, 2017, 01:06:20 PM »
Rin,drugarski savjet... :icon_salut:
 Odradi par ozbiljnih regata kao član posade (preko 30 Nm,preko 5Bf vjetra i barem 3m vala...),upoznaj Eola i Posejdona i pokušaj shvatiti...
Ukoliko i dalje osjećaš povezanost,nauči temeljno za položiti za voditelja brodice ,,B,,kategorije...
Kad sve to odradiš,razmisli...nije problem u novcu...s prirodom,pogotovo u jedrenju i još ukoliko si kormilar sa višečlanom posadom,moraš biti svjestan,da je na tebi prilagodba-ne na prirodi!  :toothy9: Kupovina koje i kakve jedrilice,vez,cijene,luka, je teška periferija;držim da je
prioritetno skontati na koji način će tebi i obitelji jedrilica koristiti... :thumbsup: samo se nadam da nećeš biti još jedna opasnost na moru... :icon_salut:

0,5% jedriličara plovi neke regate. Ove godine sam motorira,odjedria 154 dana i na ni jednom regati

Offline Rin

• Mali od palube
  • *
« Reply #33 on: September 25, 2017, 10:21:25 PM »
hvala svima na savjetima a i odgovorima  :icon_salut:

Offline estan

• Admiral
« Reply #34 on: September 25, 2017, 10:29:31 PM »
Rin, mislim da prije odabira jedrilice odradiš nešto od onoga što su ti forumaši do sada savjetovali, a najboje i školu jedrenja i jedan najam jedrilice te možda i neku regatu. Tada ćeš puno bolje znati kakvu jedrilicu želiš i kakvo ti se jedrenje sviđa. Budžet ti nije veliki pa mislim da ćeš se morati zadovoljiti nekom manjom jedrilicom, a ima takvih fala Bogu po oglasima koliko hoćeš, ali pitanje je kakva treba biti po karakteristikama. Želiš li više sportsko ili više mirno obiteljsko jedrenje, zatim želiš li koji puta na more sam i slično? Gledaj malo brodove po oglasnicima i po internetu općenito pa vidi kakve ti se linije sviđaju pa kada ti se nešto sidi zapitaj za mišljenje. Ukratko ne žuri, već pamalo ispeci svoju odluku.