Author Topic: Škola jedrenja za starije  (Read 54386 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline spich

• Barba
Re: Škola jedrenja za starije
« Reply #10 on: March 07, 2013, 11:49:30 PM »
Možda da oni stariji pogledaju filmiče kad se piči u onim laserima, ili kako se sve zovu, pa če se brzo odlučiti

Neka pogledaju ovu sliku

i nakon ove sliku razbijenoga Oracle-a

Offline ante_st

• Kadet
  • *
« Reply #11 on: March 14, 2013, 03:11:18 PM »
znam da je tema stara, ali da ne otvaram novu.... priajtelji traže neku školu jedrenja oko Pule ili Rovinja, da li netko zna možda da netko u tim krajevima organizira tečaj jedrenja za odrasle po ljeti? ja znam samo za Kvarner Rabac, ali to im je predaleko :(

Prošle godine je u Splitu moj fakultet organizirao tečaj jedrenja na krstašu, cijena je bila oko 200 - 250kn dan, 8 puta.
Ako su ti prijatelji studenti možda imaju sličnu opciju?

Offline Mala od portala

• Administrator
  • Barba
  • Riječi lete, zapisano ostaje
« Reply #12 on: March 27, 2013, 12:36:22 PM »

Evo da malo obnovimo temu, za sve koji su zainteresirani za školu jedrenja. JK Kvarner Rabac organizira školu jedrenja za odrasle na krstašu.
Evo pojedinosti:

http://www.nautica-portal.com/naslovnica/index.php/component/content/article/59-novo/1071-naucite-jedriti-na-krstasu
Čovjek mora napraviti ono što čovjek mora napraviti.  Žena mora napraviti ono što on ne može. (Rhonda Hansome)

Offline narog

• Noštromo
« Reply #13 on: April 05, 2013, 03:49:28 PM »
Odlično, još kad bi nešto slično bilo u Puli, odmah bih se prijavio...   :blob7:
Shiver me timbers

Offline level gaga

• Kontra-admiral
« Reply #14 on: May 11, 2013, 08:18:55 AM »
U Puli ti Vega organizira svake godine školu jedrenja na laserima,za odrasle.  :icon_thumright:
Istra: Brod na moru, a sidro mu je Ćićarija

Offline Geronimo1985

• Mali od palube
  • *
« Reply #15 on: April 10, 2015, 01:56:11 PM »
Pozdrav ljudi....znam da je tema dosta stara,ali posto me zanimaju iste stvari o kojima se vec pisalo ode, da ne otvaram novu temu, pitat cu i ja ovdje...ipak je proslo par godina od dizanja teme....imam 30 godina, i volio bih probati jedriti u nekoj od manjih jedrilica tipa laser i slicno....znaci teski sam pocetnik i cisto malo rekreacijski za svoj gust bi volio malo jedriti......postoji li neki klub u Splitu i okolici ( Kastela ) koji ima tu mogucnost....ili kao redoviti trening ili skolu jedrenja....svaki info je dobrodosao....hvala...

Offline Geronimo1985

• Mali od palube
  • *
« Reply #16 on: April 13, 2015, 04:08:49 PM »
Bio jucer doli u Split pitat JK Labud ima li sta za odrasle i naravno nema nista jer im statut drustva to ne dozvoljava...bojim se da ce svugdje bit isto...ima li netko kakvi savjet ili preporuku ? Moze i na pm.Hvala.

Offline REV

• Noštromo
« Reply #17 on: April 14, 2015, 09:24:13 AM »
Ima JK Kampor na Rabu, klub od najmlađih do penzionera i svi redom amateri,ima par 420-tica, zeta,flyduc.... Jedriš kolko oćeš oni koji su tamo podjele svoje skromno znanje  :blob1:

Offline Geronimo1985

• Mali od palube
  • *
« Reply #18 on: April 14, 2015, 04:46:47 PM »
To je super...samo sto meni treba Split ili Kastela

Offline Tihač

• Global Moderator
  • Terco
« Reply #19 on: November 02, 2016, 03:43:07 PM »
Malo iz prve ruke...

ANA (Academia Navalis Adriatica)
-------------------------------------
Bio sam u posljednjem ovogodišnjem terminu na tečaju "Osnove jedrenja" u Jezerima na otoku Murteru.
Prvi dan navečer je dolazak i razmještaj za spavanje po brodovima, nakon toga se pet dana jedri.
Ujutro bude jedan sat teorije, zatim jedrenje, pauza za ručak (povratak u marinu ili vezivanje u nekom obližnjem mjestu) i ponovo jedrenje.

Koriste se školski brodovi, jarboli su predimenzionirani, suvišnih dodataka nema.
Kome se posreći (kao što je meni), može se zabavljati i prekomjernim naginjanjem broda. Priča se da takav brod trpi naginjanje sve dok more do dođe do kabine, al' to ipak nisam pokušavao.

Zanimljivo je da škola koristi engleske nazive, pa uz svu jezičnu zbrku do sada, još treba u vlastiti rječnik dodati "tack, gybe, bear away, luff up,...".

Ukratko: Preporučam i nadam se da ću ići na još tečajeva.

FreeSpirit Sailing
-------------------
Na nekih je 200 metara udaljenosti od prethodne. Imaju tro i šestodnevne tečajeve jedrenja na Seascape 18, uskoro će imati i Seascape 24 (tek što im nije isporučen).
Ako su instruktor i brod slobodni, postoji i najam na šest sati.

Na malenoj brodici je lakše shvatiti neke stvari nego na velikoj, jer sve s konopima ide lako i sve se brže događa. S tim da nema ljenčarenja na ogradi, jer ograde nema. Koristi se traka koju se prihvati cipelama. Ako je valovito, leđni mišići rade, pa drugi dan bude "jao, jao, boli".
Uzdu glavnog jedra je lako držati, pa ako ju zaboraviš staviti u stoper i držiš par sati, zbilja se dogodi da ruka drugi dan malo naotekne i da prsten postane tijesan. :-)

Ukratko: Preporučam i nadam se da ću ići isprobati Seascape 24.

Nije baš da ima početnika na ovom forumu, pa ako ipak nekog nekad nešto bude zanimalo, slobodno neka pita.
(Nakon što pogleda web stranice spomenutih škola.) :-)
Bolje je biti bez gaća na plaži, nego raditi u odijelu...