Brodovi > Vaša plovila

Bayliner 2052 Cuddy Cabin

(1/13) > >>

zagor:
Sredinom oktobra 2017 g. kupio sam polovan čamac "Bayliner 2052 Cuddy Cabin".  Kupljen je u Nemačkoj u Branderburgu.  Čamac je inače (ranije) stajao u Hrvatskoj na primorju i koristio se jednom godišnje kad vlasnik iz Nemačke dođe na godišnji odmor.  Posle niza godina, odvučen je pre 4, 5g. nazad za Deutschland.
U pitanju je stakloplastično, glisersko korito tipa "V" dužine 6,15m, širine 2,25m, mase 1,05t. Pokreće ga brodski motor američkog proizvođača "Ford OMC", isporučuje 130HP putem "Z" prenosa "Cobra".

U temi će se naći opisi i slike popravke i prepravke koje su obavljene u poslednje 2 godine.

zagor:
Kupljen je neispitan i prve kontrole obavljene su na motoru. Zbog neispuštene vode, ustanovljena je naprslina na bloku motora što je pokušano zavariti.

zagor:
Sifon i izduvna grana su bili puni kamenca i raznih drugih nečistoća koje su se okamenile.

zagor:
Odneo sam kod strugara da poravna sve površine gde naležu zaptivači.

Sledeći korak je bio uklanjanje korozije. Uklonjena je u potpunosti mehaničkim putem bez upotrebe Antirosta i sličnih hemijsko-agresivnih proizvoda.

Koristio sam rotacionu brusnu ploču, zatim manju rotacionu, žičanu četku kako bi uklonio boju i koroziju iz nepristupačnih uglova i na kraju rotirajuću, širu, mekšu mesinganu četku kao završnicu. Boja i rđa u potpunosti su uklonjene.

Bojeno je bojom koja izdržava 600C stepena. Standardni sprej za bojenje motora.

zagor:
Obojeno.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version