Brodovi > Vaša plovila
Novi školski brod - Archambault Grand Surprise
skipper_zg:
Evo ga konačno u Hrvatskoj naša nova školska / regatna jedrilica...
Nekima je dobro poznata a nekima malo manje, uglavnom Archambault Grand Surprise je jedrilica na kojoj će u našoj školi jedrenja nove generacije jedriličara učiti o jedriličarenju i brodovima, a nadam se i puno natjecati po regatama.
Dovezli smo ga iz luke Livorno u Italiji kamionom u Pulu i odradili prvo jedrenje... u nastavku i par slika...
Brod je inshore/offshore racer sa ugrađenim baštunom i ravnim dnom, vrlo jaka kobilica, a sve složeno za teže uvjete te za jedrenje sa manje posade.
Tehnički podaci:
Dužina: 9,54 m
Širina: 2,98 m
Gaz: 2,08 m
Težina: 2700 kg
Ukupna Visina: 14.90 m
Baštun: 1,40 m
Površina jedara uz vjetar: 55.86 m2 (flok) ili 63.19 m2 (genoa)
Površina jedara niz vjetar: 120.36 m2 (gennaker)
Javite nam se za tečajeve koje organiziramo u našoj školi jedrenja sailing360.com tijekom cijele godine ili ako bi htjeli sa našim brodom sudjelovati na regatama.
Strici:
Za mene je "špansko selo" u smislu koliko se razumijem u regate i regatne jedrilice.
Ali koliko nabrzinu vidim po karakteristikama, rasna jedrilica za dobre jedriličare, pa me to me jako veseli. :thumbsup:
Nadam se da će biti pristupačna i masovnog zanimanja za nju, time i naukovanja da bi se jedriličarstvo i kod nas pomorske nacije (?) više razvilo, a ne samo za uski krug jedriličara.
skipper_zg:
image url
pero:
Čestitke na kupovini vaše nove školske regatne jedrilice :thumbsup:
Imaš cjenik tečajeva i ? Ili ima preko postavljenog linka ?
--- Quote from: skipper_zg on December 28, 2019, 04:48:49 PM ---Javite nam se za tečajeve koje organiziramo u našoj školi jedrenja sailing360.com tijekom cijele godine ili ako bi htjeli sa našim brodom sudjelovati na regatama.
--- End quote ---
skipper_zg:
Strici pozdrav, da to je bila i namjera da je dostupno svima za učenje i sudjelovanje na svim vrstama regata. Pero i svi ostali koji bi na brod u školu ili na regatu ako ste solo ili cijela ekipa slobodno se javite i sve se dogovorimo - ima dosta toga i na webu ... još moramo objaviti ponudu za offshore regatne tečajeve - napredna škola gdje bi sudjelovali na regatama tipa jabuka, susak, round long island i sl.
Često mi dolaze polaznici na napredni tečaj iz drugih škola gdje nisu imali brži brod i onda kad zaplove na regatnoj jedrilici shvate da nisu baš puno naučili i da ide uglavnom sve iz početka. Ljudi na žalost ne kuže da se na naprednom tečaju već treba učiti trim, manovre sa gennakerom i spinakerom i da se cijeli dan uglavnom vozi štap, treniraju pozicije, startne procedure...
Nažalost i škole su postale skiperaže, ljudi plove od otoka do otoka, kuhaju, kupaju se... čisti čarter, ali sad sam već skrenu s teme...
ugl. brod je tu i svi koji bi plovili javite se zato je i kupljen...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version