Nauticari

Autor Seemann, Rujan 01, 2018, 08:35:45 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Seemann

Cijenjeni Forumasi
Nautica -Portal je stranica iskljucivo za Jedrenjake dok su motornjaci nesto drugo, ili grijesim. Ako grijesim zar nam nije zajednicki da postujemo more, cuvamo more, da jedni drugima pomazemo u situaciji kada nema nikoga blizu a zivot je u pitanju. Ovaj portal je dobar ali molim Vas bez potenciranja. Pozdrav . :BangHead: :hello2: :icon_salut:

Mala od portala

Poštovanje, Seemann, ovo je portal koji jednako posje?uju i jedrili?ari i vlasnici motornih jahti i glisera i svi oni sudjeluju u raspravama. Ovo je slobodan forum i na njemu  se ponekad zaiskri u razmjeni mišljenja, to je posve normalno i molim vas nemojte to shvatiti kao potenciranje.

Da, nažalost dio forumaša je ponekad ljut na bahate i neodgovorne vlasnike motornih jahti koji svojim ponašanjem ugrožavaju sigurnost slabijih plovila, pa svoje nezadovoljstvo objave na ovim stranicama, i to je posve normalno. Za to forum i postoji. No to nikako ne zna?i da i vlasnici motornjaka i glisera nemaju pravo izraziti svoje nezadovoljstvo ponašanjem jedrili?ara ili bilo kojeg drugog sudionika u pomorskom prometu ako procijeni da se ovaj nije ponašao u skladu sa pravilima i da to istakne u nekoj od tema na forumu. Dapa?e, svaka takva rasprava je dobrodošla jer je svima nama, kako i sami kažete, zajedni?ki cilj ugodnija plovidba i ve?a sigurnost na moru. O me?usobnoj pomo?i ne treba niti trošiti rije?i, jer je pomaganje u nevolji u krvi svakog pravog nauti?ara.
?ovjek mora napraviti ono što ?ovjek mora napraviti.  Žena mora napraviti ono što on ne može. (Rhonda Hansome)

Strici

Podržavam u potpunosti našu "malu".  Ono što ja i neki drugi neznamo, ona vrlo lijepo
    objasni :thumbsup:.

Ne optere?ujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budu?nost !!!

Mala od portala

?ovjek mora napraviti ono što ?ovjek mora napraviti.  Žena mora napraviti ono što on ne može. (Rhonda Hansome)

more

Seemann, pogledaj malo ovu temu: Re: Klasa krstaš - uspjeh našeg Foruma  i prolistaj onaj link naveden u prvom postu (https://drive.google.com/open?id=1ByEOOO_5tLU2tqahGMGvmMVLqMQIXR4v)!

estan

Ne mislim da smo ikada imali nešto protiv motornjaka op?enito, jedino protiv bahatih i nekulturnih skipera, kojima broj konjskih snaga jako potencira njihov karakter. Dobro pamtim jednu situaciju na izlazu iz viške luke. Desetak velikih motornih jahti izlazi polako, klize oprezno na minimumu gasa pored brojnih manjih i slabijih plovila, a onda jedan divljak for gasom izleti pored svih njih i uzvalja cijeli akvatorij. Svi skiperi su bili na sli?nim plovilima, a samo je jedan bio divljak koji zaslužuje svaku osudu.

kompica

Ma da neko ne misli da na jedilicama nema idiota. Samo su sporije pa taj idiotizam ne dolazi toliko do izražaja. Jedrimo ja i ženica ovo ljeto iz Cresa prema Rijeci a iza nas neki kreten sa D zastavom nas stiže i ravno ide u moju krmu. Sad ja njega ne vidim od jedra pa ne mogu skužit dali on mene vidi. I onda nema drruge nego se razmahat i vikat. A on se ?udi. Pa pogledajte samo talijane. Ve?ina ih vozi na motor a jedro dignu samo zato da su u prednosti.
Pesimist se žali na vjetar, optimist o?ekuje da ?e se promijeniti a realist prilago?ava jedra.Sir William Arthur Ward

Maestral

Slažem se. Nisu samo motornjaci problem (mada njih 10% jesu veliki problem svuda na moru), problem su i jedrili?ari koji glume jedrenje, a u stvari plove motorom - problem je u tome, što puno njih plovi automatskim pilotom i ne gledaju?i ispred sebe non stop nego svakih 20-30 minuta misle?i da su vrlo spori, pa ne treba ?esto gledati i provjeravati kurs i što se dogadja na njihovoj ruti. To sam doživio više puta a i njihove smiješne ili glupe reakcije kod glasnog upozorenja (vike) prije mogu?eg sudara.