Napokon moja brodica - Leisure 17

Autor booky, Lipanj 26, 2017, 11:41:08 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

booky

Dugo vec citam ovaj forum (sa pauzama par godina, procitao sam valjda vecinu tema.
I sada, u mojoj 43. godini zivota, bez ikakvog iskustva sa brodicama/jedrilicama,  odluka je pala da kupujem moju prvu brodicu, i to bas jedrilicu. Zena i djeca su se slozili pa je potraga krenula. Neko vec vrijeme pratim oglase, ali nista zanimljivo nije se pojavilo. Na pocetku skoro sam zagrizao za jedan Elan s430 u Sloveniji (jako povoljno, a i mislio sam vise mi ne treba), ali na moju srecu prodan je prije nego sam ga stigao i pogledati.
Buduci da mi jako dobar prijatelj (vjencani kum) zivi na Bodenskom jezeru bacio sam pogled na ebay da vidim sto se nudi u njegovoj blizini. Zbog mog vrlo ogranicenog budzeta morao sam traziti nesto ili malo ili staro. Ovdje na forumu po raznim temama vidio sam vrlo zanimljivih malih jedrilica starije proizvodnje i jedna mi se svidjela vise od ostalih. Upravo takvu sam i pronasao na Bodenskom jezeru, za meni prihvatljive pare od jednog starijeg gospodina Artura (njemca). Herr Artur je gentlemanski spustio cijenu na moj balkanski upit i cijeli komplet veceras je postao moj, a da ga nisam uzivo ni vidio. Moj prijatelj (moj kum) koji o brodicama zna i manje od mene poveo je svog drugog prijatelja njemca (koji jedri po Bodenskom jezeru) pa su njih dvojica, uz moj blagoslov, kupila doticnu ljepoticu, damu u godinama.  :hello2:
Naime, od herr Artura sam kupio cijeli komplet koji se sastoji od brodice, kompleta 4 jedra, tende za sunce, navlake za cijelu brodicu, bokobrana, bove, sidra, konopa, prsluka za spasavanje, kuhala, sudja, jastuka za unutrasnjost, vanbrodskog motora (Honda, cetverotaktna), bajbota sa veslima i prikolice sa TUV-om da sve to prevezem na nase more. Cijeli komplet parkiran je sada kod mog kuma u dvoristu i ceka da odem po njega (nju). Nadam se to obaviti u iducih desetak dana. Evo i jedne slikice za pocetak.
Kako je ljepotica na slici cijela pokrivena nije bas jasno o kome se radi, ali netko mozda i prepozna. Vec je kasno pa nastavak slijedi sutra.  :icon_salut:

MMX

Cestitke na kupnji jedrilice!
Mozda Leisure?

booky

Puno je posla, a malo vremena.  :crybaby2: Preko dana jos stignem tu i tamo pogledati forum, ali pisanje ostaje za kasno po noci.
Nastavljam ovu pricu o mojoj (nasoj) prvoj brodici djelomicno iz razloga da i nama ostane kao nekakav dnevnik dogadjanja.  :read2:
Dakle, brodica je kupljena i parkirana u dvoristu mog dragog prijatelja u dalekoj Njemackoj (bez da sam ju osobno vidio, na povjerenje mog prijatelja/kuma).  :notworthy:
Da ne bude bas sve savrseno prikolica, koja je dosla s brodicom, ima dopustenje za voznju samo po lokalnim cestama i to do brzine 25/kmh. To valjda lokalno od vode do suhog veza (i ova brodica zimovala je na suhom).
Dok ja dodjem do Njemacke moj dragi prijatelj napravit ce tehnicki pregled (TUV) za prikolicu, kako bi dobila dopustenje za autobahn i vrtoglave brzine od 80/kmh (na tome mu isto hvala). Da bi prikolica prosla tehnicki morat ce joj montirati blatobrane (27EUR sa ebaya). Za gume ce jos vidjeti da li prolaze na tehnickom. Kocnice i signalizacija (zmigavci i svjetla) uredno rade.  :icon_salut:
Sa moje strane ostaje ugradnja auto kuke na nase (zenino) obiteljsko vozilo. Ako netko ima prijedlog gdje u Zagrebu najpovoljnije ugraditi kuku (a da ima sve papire i ateste) sad je vrijeme za prijedloge. Ono sto sam ja pronasao krece se oko 1500kn+PDV (i to bez dodatnih troskova upisa u prometnu dozvolu). Auto je monovolumen Peugeot 5008 hdi tezine cca 1500 kg pa se nadam da nece imati problema sa vucom ove ipak male jedrilice.  :icon_salut:

booky

Citat: MMX  u Lipanj 27, 2017, 12:01:22 PRIJEPODNE
Cestitke na kupnji jedrilice!
Mozda Leisure?
Hvala, MMX. :occasion14:
Lijepi pokusaj, ali neka napetost jos malo traje (zbog drugih koji citaju) :wave:
Evo jos par fotografija koje imam, da se barka bolje vidi (ali jos uvijek ne cijela). :happy3:
Ne zamjerite sto ja to ovako, ali tako mi nekako draze (ja to i zbog sebe, kad budem nakon nekih godina opet ovo isto citao) :laughing7:

Damir s

Lijepa je i izgleda dobro ocuvana sto je najbitnije! :hello2: :icon_thumleft:
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ?ete dobro sje?anje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo
Ako želiš izbje?i kritiku ne radi ništa, ne govori  (Aristotel)

more

booky

Mati?na luka Pula, to?nije Štinjan (neznam jos tocno gdje, valjda na bovi?)  :wave:

hidrotherapy

Zna?i kupio si brod, a još nisi rješio vez?

booky

Citat: hidrotherapy  u Lipanj 28, 2017, 03:38:43 POSLIJEPODNE
Zna?i kupio si brod, a još nisi rješio vez?
Slutim podbadanje/prijekor u tvom pitanju.  :laughing7:
Na brodicu sam cekao vise od 40 godina. Sluzbenim putem bih mogao cekati na vez iducih 40 godina.  :laughing7:
Rjesit ce se nesto. Volio bih malo vise pozitive, ako imas neki prijedlog slobodno reci (vidim da si ti u blizini).
Pozdrav :wave:

hidrotherapy

Nije nikakvo podbadanje, ve? isklju?ivo iskreno ?u?enje.
U Štinjanu ili Valbandonu nema mjesta?