napokon jedra: edel 4

Autor jazmi, Svibanj 19, 2015, 11:59:06 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

jazmi

Eto,
sanjario sam, kupovao sam, odustajao od kupovine... i sad sam napokon vlasnik jedrilice Edel 4 imena Moustique ilitiga komarac.
Radi se o jedrilici s uvla?ivom kobilicom, dizajnirana od Maurice Edel, duga?koj 7.10 m i širokj 2.5 m. Taman za prijevoz na prikolici od Nizozemske do Rijeke. Nije bilo lako ali uspjeli smo.
Plan je samo uživati s obitelji, barka ima skoro 40 godina pa je ne?emo previše naprezati. Dole ima pet ležaja, kuhinju i morski wc, nema staja?u visinu ali se dio kokpita diže pa onda ima 185/190 c visine. Motor je yamaha 8  s njom nisam prezadovaljan a smještena je u "bunaru", na krmi ?e još za svaki slu?aj biti t4... Meni bitnije: od jedara ima roll genovu, i glavno jedro te spinaker i flok i genovu koji nisu roll.
Ono malo što sam jedrios  njom mi se svi?a ali ja neam nikakvog iskustva pa mi je sve gdje ne brni?i motor super...

ugl, evo linkova na detalje bordice:

http://sailboatdata.com/viewrecord.asp?class_id=3953

Damir s

Pozdrav

Cestitamo na kupnji. :occasion14:
Mi smo isto kupili svoju barcicu u Nizozemskoj samo nasa je ostaje tamo dok se ne vratimo dolje.

Damir & Jadranka
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ?ete dobro sje?anje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo
Ako želiš izbje?i kritiku ne radi ništa, ne govori  (Aristotel)

MMX

megapoma

Tiha?

?estitam!

Molim te da kasnije staviš poneku sli?icu unutrašnjosti.

Po ovome što si napisao, to je plovilo u kategoriji "barka za doma?eg ?ovjeka" (o kojoj smo raspravljali na forumu).
Bolje je biti bez ga?a na plaži, nego raditi u odijelu...

pelig

Da to je baš ono što raspravljamo na forumu. Ova tvoja je o?ito bila vrlo uspješna kad ih je proizvedeno 800 u 8 godina. Lijepa brojka.

jazmi

evo par slika (tada) neuredne jedrilice.

danas su kušini plavo-bijeli, ostalo je manje više isto samo urednije posloženo...
nego, yamah mi baca dim u kokpit pa razmišljam kako dim odvesti van iz "bunara", ima netko neku ideju?

Y40

jazmi

Istra, preko cresa, u Krni?ki Porat smo pola pola jedrili/motorirali ju?er. Bilo je nešto sjeveroisto?njaka, ne prave bure u krmu pa se malo u?ilii s jedrima... (prvi put u životu da vozim barku na jedra.)

https://scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11070070_10205036128955913_2623825734818273234_n.jpg?oh=5083a20b4bc2bb133657e134731cbc5c&oe=56042C6E