Moje brodice

Autor Strici, Veljača 08, 2009, 06:44:15 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Strici

Leisure Strici 17 KK

I njegovo "veli?anstvo" Westerly Renown 31 Kech

I malo Westerly "umjetnosti"    :laughing7:

Westerlyev bajbot koji nisam htio prodati, pa me raduje isto kao "Strici"

I Leisure "Strici" na svojoj bovi, a bajbot na vezu. Slike sam naknadno ubacivao jer su se originalne pobrisale, a ovdje nemam moj fundus slika pa se snalazim. Gornja slika je jako "popravljana" da bi nekako ispala

Sa svake strane je po jedan ležaj. tzv. hundekoje, ono uvušeš se unutra za spavanje. Meni to netreba pa sam madrace izbacio.

A ono u crvenoj vre?i je jedro, to na pomo?nom ležaju. Normalno ga tamo ne držim, šlamperaj dakle.

Par slika u kabini Leisure "Strici"-ja

1.07.2014 Vidim da nema slika, a neki posje?uju još uvjek moju stranicu. Kad budem imao vremena, ali i kad na?em iste slike, ili bar zamjenske postavit ?u ih. Ako ne sada, ono kad se vratim tamo gdje ?ivim hladniji dio godine :angel4:
Ne optere?ujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budu?nost !!!

jazavac

simpati?na barka...ako može, koji podatak, karakteristike, kako se ponaša na moru? Na jednoj slici vidi se da ne tu?e samo bonacu :D
Za dvadeset godina, biti ?eš više razo?aran s onim što nisi napravio od onoga što jesi napravio. Zato otpusti konope. Isplovi iz sigurne luke. Uhvati vjetar u svoja jedra. Istražuj. Sanjaj. Otkrivaj.â€" MARK TWAIN

Strici

To je Leisure 17, kimkiler. Legenda od brodice, englez, jer ja cijenim njihovo pomorstvo i brodove, a sva moja tri broda, jedrilice mislim, su engleske. Nakom par manjih kai?a, kupio sam onaj crveni, i dovozio ga par godina iz Austrije na Jadran. Pa sam ga prodao i kupio Westerly. I to je legenda od broda. Neki ludi su išli njime na nordpol. Nije ni ?udo, brod ima originalni Lojdov certifikat. Nakon20 godina sam ga prodao, a zbog toga jer sam zadnjih 5 godina plovio skoro uvjek sam sa njime, a marina je došla na 3000 Eura i kupio isti kakav je i crveni, ovaj bijeli. Sa takvim, još 1963  je jedan mislim norvežanin preplovio Atlantik. Iskreno da kažem i da sam u najboljim godinama, nebi to napravio ni za kakve šolde. Ne da se bojim, ali ja mislim druk?ije. Meni je najljepše kad se motam oko otoka i blizu obale. Profesionalna deformacija, godinama sam mjerio more i pravio osnovice za pomorske karte.
Ako utipkaš nazive kako je pod slikama ( Leisure 17 KK Yacht)  u Gugl ili jedna dobra stranica: http://www.planet-kempchen.de/ , bit ?e podosta napisano, pogotovo u englesku Gugl. A ja ?u s vremenom možda i dosaditi pišu?i i o mojoj brodici.  :)
Ne optere?ujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budu?nost !!!

Eventum

Super su... Jeli imate kakve slike iznutra? Dakle ako sam dobro shvatio sad ste na 17-ici s bijelim trupom?

Strici

Ja sam jako šlampav. Imam brda slika, ali je sve to u neredu. Evo šta sam našao, ali danas 2.07.2014, nakon šta stavljam zamjenske slike jer su se stare izgubile. Ovdje Westerli ide u more. Pogledajte taj podvodni dio, i nemojte se ?uditi da se neko sa tim brodom usudi pri?i ?UM-u i u privjetrini :laughing7:

Namjeravam uploviti, sad još sa oba jedra:

odnosno jedrom jer velejedro prije skinem.

i na bovu, to ono gdje je "Štrici" vezan na bovu, a vidi se na jednoj od gornjih slika. Jedrima jer plovim me?u kupa?ima, ne da se bojim motorom, ne nego iz principa. Ako baš neide jedrima, znam dobro veslati :thumbsup:

jazavac

lijepo ure?eno i sa ukusom, svaka ?ast!

ali ona kaciga...to je za trimera glavnog jedra? :D
;D
Za dvadeset godina, biti ?eš više razo?aran s onim što nisi napravio od onoga što jesi napravio. Zato otpusti konope. Isplovi iz sigurne luke. Uhvati vjetar u svoja jedra. Istražuj. Sanjaj. Otkrivaj.â€" MARK TWAIN

Strici

Ja sam ti po glavi dosta bosonog. A kad staviš tu kacigu, ona je lagana i ispod struji zrak. Fantasti?no. Sli?nu sam upotrebljavao i prije, kad sam bio kosmatiji (radno mjesto hidrografski ?amac) i po cijeli ubogi dan mjerio na suncu. Zato onaj šljemi?.  ;)

jazavac

dag

Krasno! Ako je to slampavo ... sto bi rekao da ja stavim moje slike, alati i oprema posvuda.

Strici

:o  ?ovje?e ja zabranio ulazak u podrum. Al ipak sve imam i mogu na?i (al ne onda kad mi brzo treba  ;D)