Brodovi > Vaša plovila

Moje brodice

(1/377) > >>

Strici:
 

  Leisure Strici 17 KK


I njegovo "veličanstvo" Westerly Renown 31 Kech


I malo Westerly "umjetnosti"    :laughing7:


Westerlyev bajbot koji nisam htio prodati, pa me raduje isto kao "Strici"
I Leisure "Strici" na svojoj bovi, a bajbot na vezu. Slike sam naknadno ubacivao jer su se originalne pobrisale, a ovdje nemam moj fundus slika pa se snalazim. Gornja slika je jako "popravljana" da bi nekako ispala

 

Sa svake strane je po jedan ležaj. tzv. hundekoje, ono uvušeš se unutra za spavanje. Meni to netreba pa sam madrace izbacio.


A ono u crvenoj vreči je jedro, to na pomočnom ležaju. Normalno ga tamo ne držim, šlamperaj dakle.

Par slika u kabini Leisure "Strici"-ja

1.07.2014 Vidim da nema slika, a neki posječuju još uvjek moju stranicu. Kad budem imao vremena, ali i kad nađem iste slike, ili bar zamjenske postavit ču ih. Ako ne sada, ono kad se vratim tamo gdje čivim hladniji dio godine :angel4:

jazavac:
simpatična barka...ako može, koji podatak, karakteristike, kako se ponaša na moru? Na jednoj slici vidi se da ne tuče samo bonacu :D

Strici:
 To je Leisure 17, kimkiler. Legenda od brodice, englez, jer ja cijenim njihovo pomorstvo i brodove, a sva moja tri broda, jedrilice mislim, su engleske. Nakom par manjih kaića, kupio sam onaj crveni, i dovozio ga par godina iz Austrije na Jadran. Pa sam ga prodao i kupio Westerly. I to je legenda od broda. Neki ludi su išli njime na nordpol. Nije ni čudo, brod ima originalni Lojdov certifikat. Nakon20 godina sam ga prodao, a zbog toga jer sam zadnjih 5 godina plovio skoro uvjek sam sa njime, a marina je došla na 3000 Eura i kupio isti kakav je i crveni, ovaj bijeli. Sa takvim, još 1963  je jedan mislim norvežanin preplovio Atlantik. Iskreno da kažem i da sam u najboljim godinama, nebi to napravio ni za kakve šolde. Ne da se bojim, ali ja mislim drukčije. Meni je najljepše kad se motam oko otoka i blizu obale. Profesionalna deformacija, godinama sam mjerio more i pravio osnovice za pomorske karte.
Ako utipkaš nazive kako je pod slikama ( Leisure 17 KK Yacht)  u Gugl ili jedna dobra stranica: http://www.planet-kempchen.de/ , bit če podosta napisano, pogotovo u englesku Gugl. A ja ču s vremenom možda i dosaditi pišuči i o mojoj brodici.  :)

Eventum:
Super su... Jeli imate kakve slike iznutra? Dakle ako sam dobro shvatio sad ste na 17-ici s bijelim trupom?

Strici:
 Ja sam jako šlampav. Imam brda slika, ali je sve to u neredu. Evo šta sam našao, ali danas 2.07.2014, nakon šta stavljam zamjenske slike jer su se stare izgubile. Ovdje Westerli ide u more. Pogledajte taj podvodni dio, i nemojte se čuditi da se neko sa tim brodom usudi priči ČUM-u i u privjetrini :laughing7:

Namjeravam uploviti, sad još sa oba jedra:


odnosno jedrom jer velejedro prije skinem.

i na bovu, to ono gdje je "Štrici" vezan na bovu, a vidi se na jednoj od gornjih slika. Jedrima jer plovim među kupačima, ne da se bojim motorom, ne nego iz principa. Ako baš neide jedrima, znam dobro veslati :thumbsup:

 

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version