Brodovi > Vaša plovila

Shadow 22

(1/7) > >>

estan:
Ovo je moja jedrilica Shadow 22. Projekt je Van de Stadt, a proizvođača ne znam. Imam austrijski certifikat za plovilo (iz te zemlje je uvezena) ali tamo ne piše zemlja podrijetla. Sva oprema je engleske proizvodnje (Burton Marine i Main Marine). Jedrilica je sagrađena 1978. g. Duga je 6,75 m, široka 2,35 m, teška 1600 kg prazan brod, a 2000 kg. spremna za plovidbu (podaci iz austrijdkog certifikata). gaz je 1,10 m i zato je pogodna za pristajanje u plitikim valama, ravno pod krošnje od borova.

[/url]
[image][/i mg]Strici:

  Brodica je prostrana za svoju dužinu, i dobrih je linija. Za sunčanje ljepšeg spola, izabrana. To o trokutastim prozorima je stvar godišta, moda se mijenja, a ja ostao sa modom jako otpozadi. Nego zašto stavljaš slike na taj način? Za svaku moraš otvoriti i zatvoriti. Stavi tako da se sve lijepo otvore i stvar riješena.
Vidi ja sam počeo umjesto imagecheka sa  ovim. Jako je jednodtavno:  http://picr.de/
Hočemo li slike malo popraviti?

more:
Za barku od 22' dosta je teška. Nisi naveo visinu u salonu niti prikazao motor. Ako ti nije neugodno: koliko je koštala? Pitam s toga što i moj sin namjerava kupiti nešto slično, a cijene vani su više nego u nas. Npr. elan 19 košta u nas od 33000 do 45000 kn dok vani slične jedrilice koštaju puno više.

estan:
Kupio sam je 2003 g. u Poreču. Prvi vlasnik je bio neki bečki kirurg, koji je napravio one prozore, ja bi iz izveo drugačije pa bih imao s njima i manje problema (Upravo mijenjam onaj desni salonski jer je pukao, valjda pod pritiskom susjedovog pajeta). Jedrilica je kupljena u kitu i taj kirurg ju je uredio po meni dosta dobro, uz neke greškice (po meni prokrom je trebao biti bolje kvalitete). Visina u salonu je 152 cm, s tim da se krov (onaj malo povišeni dio kuverte) može podići na nekih 25 cm kad je brod na vezu, ali tu mogućnos ne koristim zbog prevelike težine krova (lako se lome nosači). Motor je tada bio 4 t penta Mercury 5 ks, ali meni je bila malo pretraktorska za ovakav brod pa sam je zamjenio, najprije Tomosom 10 (daljinske komande i elektropaljenje), zatim, Mercuryem 8 ks 2t  s daljinskim komandama, a onda su mi sve te puste sajle i kablovi dosadili, pa sam nabavio novi Tohatsu 9,8 2 t, lagan i snažan te vrlo kultiviran motor s kojim sam u potpunosti zadovoljan (Tomos je bio kultiviran, ali nema za njega više kvalitetnih dijelova i težak je, Mercury 8 ks je bio po svemu odličan, osim što je strahovito bučan). Prije je motor bio u zdencu (ispod one drvene raštele na slici), a sada ga držim na krmenom nosaču. Štrici, ja ne znam kako uploadati sliku na drugi način, jer mi automatski daje kako daje.

estan:
Ajme, zaboravio sam cijenu. Platio sam je 6500 €. Doma sam je dovezao morem. Kad sam je dovezao, svi su me pitali da šta sam to kupio u negativnom smislu, ali kad sam donio od doma sić, deterdžent i bruškin i oprao brod, onda su svi komentirali "doboro si to kupio". Jedrilica je stajala na bovi , posred porečke luke godinu i pol dana i po njoj su nesmetano kakili galebovi. Kada sam te naslage guanna poskidao, zasjala je u punoj ljepoti.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version