Vrste sidara i držanje

Autor Dario, Travanj 10, 2009, 02:44:58 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dario

Jedna tablica držanja razli?itih vrsta sidara na razli?itim vrstima dna

trava                  kamen           pjesak       mulj
dANFORTH                 loše                     loše               dobro        vrlo dobro
plug CQR                  v. dobro            vrlo dobro        dobro          vrlo dobro
bruce                         loše                   vrlo dobro        dobro         vrlo dobro
delta                         vrlo dobro          loše                  dobro         loše
admiralitetsko           dobro                   dobro          vrlo dobro     loše

grancipor

Ne treba mi Google. Moja žena zna sve!

Dario

grancipor

Evo dvije tablice sa zanimljivim podacima. A zanimljiva je i tablica u?inka vjetra gdje se vidi koje su sile u nekim uvjetima koje se odražavaju na sidro. Mislim da je dobro pogledati.  Pozdrav :)

Dario

imam doma danforth ali sam mislio kupiti bruce kao glavno sidro jer mi se cinilo boljim

sta vi predlazete? danforth ili bruce?

jazavac

prema slici, moje je Bruce, ali vjerojatno nije original. Kao što piše, ne sidri u travu i nemaš problema
Danfortha sam imao na pasari, isto je ok kad ga pažljivo ukopaš
Za dvadeset godina, biti ?eš više razo?aran s onim što nisi napravio od onoga što jesi napravio. Zato otpusti konope. Isplovi iz sigurne luke. Uhvati vjetar u svoja jedra. Istražuj. Sanjaj. Otkrivaj.â€" MARK TWAIN

grancipor

Citat: Dario  u Travanj 11, 2009, 07:13:39 POSLIJEPODNE
imam doma danforth ali sam mislio kupiti bruce kao glavno sidro jer mi se cinilo boljim
Bruce lijepo stoji na pramcu i ne smeta. Kad se ukopa drži dobro. Danfort je malo problemati?an za odlaganje - smještanje. Ina?e Danfort kao tip sidra je jako dobar gotovo u svim uvjetima osim na kamenu.
Sada koristim Deltu 10 kg (30m inox lanca promjera 8mm i 40 m cime). Jako sam zadovoljan.

Strici

Sa ovim brodom ne sidrim ?esto, ustvari ne ?esto preko no?i, ali dnevno na kratko i nekoliko puta.  Mislim da je sidro perfektno spremljeno i u 5 sekundi je oboreno. Nemam lanac, nego konop u kome su olova, za sadašnje potrebe je dobro i zbog spremanja ne mislim mjenjati.
Ustvari svako sidro treba bravilno upotrijebiti, kontrolirati i prilago?avati dnu i onda je svako dobro, odnosno skoro, a to ovisi o ovom prije napisanom :thumbsup:
Osobno kad bi ga trebao za no?enje, to bi mi bilo rezervno sidro. :icon_scratch:

Ja takva sidra zovem Ticakovo (Danfordovo)  sidro, neki mislim i pješ?ano sidro :icon_scratch:
Ne optere?ujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budu?nost !!!

Darko

Prema prvom postu Danforth kojeg ja imam ne valja ništa odnosno ima najlošije karakteristike držanja u odnosu na konkurenciju, dok po ovoj drugoj tablici iz Vela e motore ima najbolje ocijene od svih?!
Ovde nešto ne štima.

Dario

to i mene buni

ja sad takoder imam danforth i na pjesku mi jako lose drzi

kako se vama pokazao na pjesku?