Tehnologija ljepljenja aluminijske konstrukcije na stakloplastiku

Autor more, Siječanj 24, 2021, 12:47:44 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

more

Na prikazanom Benetau evantion 25 dogodilo se ošte?enje konstrukcije gornjeg dijela kormilarnice koji se sastoji od me?usobno zaljepljenih aluminijskih nosa?a skupog krova iz stakloplastike i okvira prozora. Tu aluminijsku konstrukciju izvedenu tehnologijom ljepljenja, trebalo bi ponovno zaljepiti za trup iz stakloplastike. Da li netko zna nešto o tome ili makar zna nekog koji bi bi mi mogao pomo?i u tome?!

hidrotherapy

Gledao sam na dva Dufoura kako su palubu lijepili za trup sa Sikom 291i.
Doduše, potrošili su 50-ak tuba, ali su zalijepili.
To je bilo prije dvije godine i još drži.
Radi se o brodovima koji su ljeti na Jadranu, a zimi na Capo verde.
Naravno, u charteru. Godišnje imaju cca 1000 sati rada motora.

bakula

Sikaflex 292 se obicno koristi u brodogradnji, ako to nemozes naci dobri su i Sikaflex 252 i Sikaflex 512.
Neznam moze li se tamo naci ali osobno mislim da nema nicega boljeg od Evo Stik "stick like sh*t", to drzi ko zavareno.

I ovo "stick like sh*t" stvarno tako pise.

Ima i Crestabond M1-30 i Plexus MA300.

more

VELIKO HVALA Hidrotherapy i bakuli! Dobar je ovaj Portal, treba ga sa?uvati!   
       Pronašao sam da je predstavništvo Sikaflex-a u ZG-u (01 6594240). Sutra ?u ih nazvati da mi dadu informaciju da li poznaju neke ili nekog na podru?ju Kvarnera koji bi bio voljan prihvatiti se primjene te tehnologije spajanja.

bakula

Ko sto sam napiso i u onom povise postu....

Sikaflex 292i is a super strong Marine Construction Adhesive that's resistant to seawater, is suitable for structural joints that are subject to Extreme Dynamic Stresses.

Having roughly twice the sheer strength of Sikaflex 291i it's ideal for bonding and sealing in the toughest of environments.

https://www.uksealants.co.uk/sikaflex-292i-high-strength-marine-adhesive.html

more

Citat: pero  u Veljača 06, 2021, 02:36:50 POSLIJEPODNE
Skupi krov od stakloplastike zavidan  vidama na alu profile i jedna tuba sike .
I što su ti preporu?ili iz Sike iz ZG ?
Nemoj nas držat u neizvjesnosti , kad saznaš javi i slikaj kako ste to ljepili da možda pomogneš i nekome drugome kome triba , a ne samo zadržati za sebe :thumbsup:

Pero, napraviti ?u to?no onako kako si napisao: zavidati ?u krov. Ali prethodno sam dao zavariva?u da mi sve Al profile dobro zavari onako jako posoljene. Nikakve informacije ne zadržavam za sebe, radovi su tek u toku.
Iz Sike u ZG jedna fina g?a me promtno na lijep na?in uputila njihovom predstavniku u RI, nekom gosp Elvis koji mi je obe?ao da ?e mi tokom dana javiti kome da se obratim za taj posao. Nije mi se više javio. Odlu?io sam i?i poznatim putem spajanja zavarivanjem i spajanja vijcima.   

more

To?no je, i njima sam zahvalan. Zavariva? još nije po?eo s radom Korona amo - tamo ,me?utim, stvaraoci nove vrijednosti imaju i dalje pune ruke posla.

more

Kona?no smo uspjeli obnoviti natkabinu. Problem nevjerice primjene postupka spajanja krova natkabine iz stakloplastike s aluminijskim nosa?ima i potom aluminijske nosa?e s staklo plati?nim trupom postupkom  ljepljenja  Sikaflexom je riješen. Ipak se cijela konstrucija dodatno pri?vrstila za trup i sa šest vijaka M6. Dobro izgleda, na buri ?emo vidjeti da li je sve povjerljivo.

more

Maestral

Odli?no napravljeno i baš dobrog izgleda, kao da je tvorni?ki dizajnirano.