POSEBNA BRODOGRADNJA

Autor Strici, Srpanj 21, 2019, 08:10:12 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Strici

Produženje trajekta "TOR BEGONIA" 15ooo BRT za 3o metara:

:thumbsup:
       3o metarski umetak

Može se pratiti ovdje: https://youtu.be/vA6T4TmEn9c
Ne optere?ujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budu?nost !!!

Damir s

Nasi su bili eksperti u produzivanju brodova za prijevoz automobila. Ne znam koliko su ih napravili ali bilo ih je :thumbsup:
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ?ete dobro sje?anje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo
Ako želiš izbje?i kritiku ne radi ništa, ne govori  (Aristotel)

Strici

Ne optere?ujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budu?nost !!!

Damir s

Citat: Strici  u Srpanj 22, 2019, 11:58:33 PRIJEPODNE
Bez pokaza nema dokaza!!!
Eeeee moj Strici pa na prvome sam i ja radio ne da mi se sada traziti jer sam u Fuzinama i uzivam na friskom zrakom.

Verstuurd vanaf mijn HUAWEI VNS-L31 met Tapatalk

Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ?ete dobro sje?anje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo

more

Strici, za naše škverove, a naro?ito za V.Lenac, je produživanje srednjaka broda bila obi?an zahvat. 

Strici

Citat: more  u Srpanj 23, 2019, 12:01:29 POSLIJEPODNE
Strici, za naše škverove, a naro?ito za V.Lenac, je produživanje srednjaka broda bila obi?an zahvat.

Ma ne radi se o dal su i znaju raditi. To da su i znaju zna malo ljudi (i ja ponešto). Kome su to rekli, pokazali, se pohvalili, a na kraju krajeva zašto to danas i ne rade :icon_scratch:.
Ali Ti znaš njema?ki i razumiješ pa pogledaj i poslušaj video, jer sam uvjeren da ga nitko nije ni pogledao, pa i ne zna o kojim se gabaritima broda radi :icon_scratch:.
Tako koliko god da znam koliko su nam brodograditelji bili nekad sposobni, ipak ?isto sumnjam da su mogli napraviti takav zahvat koji se u videu opisuje. Ne zbog znanja, nego zbog organiziranosti, tehni?ke opremljenosti, a o rokovima ne?u ni zucnuti. :laughing7:
Pa ako nisam u pravu, hajde, pišite o temi, potrudite se, neka se i o našoj brodogradnji više zna, ustvari da se ne zaboravi tako brzo. :icon_tongue:

Damir s

Necu se puno raspravljati pa nasi su napravili na isti nacin Berge Istra i Berge brioni , samo ne znam da ima nekih snimljenih uradaka  da se hvale ko njemci u tvom filmicu a oba broda su bila po gradnji ispred svoga vremena.

Evo pa malo citaj o gradnji brodova u ona stra mracna vremena :laughing7:

http://tehnika.lzmk.hr/gradnja-broda/

Strici

Damire ja razumijem jezik, razumijem što su pri?ali, shvatio podatke o brodu, i to mi je bilo veoma dojmovito.
Jesi li kapirao u kojem vremenu je to napravljeno. Meni se ?ini da nitko nije pogledao niti razumije Njema?ki. :icon_scratch:
A da su gradili naši (za?udo) znam i više nego bi kao laik trebao znati. Ali više skoro da ne rade :laughing7:.
A oni Švabe, ili koji ve? jesu, rade to i danas.
Nije najvažnije znati dobro "šljakati"; danas je uspjeh u poslu puno dalje od samog "šljakanja". :icon_joker:
Ina?e od ona dva "Bergaša", je l' potonuo jedan ili oba? :laughing7: Je l' bio u pitanju divovski val, ili mješovita skladišta? :icon_scratch:
Tako rekoh znam da su i naši radili, ali ne znam koliko velike zahvate, niti mi je bila namjera našu brodogradnju umanjivati, štaviše ovdje spominjati.

Strici

?etri takva broda su Japanci napravili, mislim Amerikancima :icon_scratch:, a za seizmi?ka ispitivanja, vjerojatno i sva druga na moru, tu se podrazumijeva i traženje nafte +CO.
Mislim da na svijetu nema za tu svrhu boljih, a tek su par godina stari.

Strici

teglja?, brod za upravljanje (manevriranje), vu?u (tegljenje) i guranje drugih plovila kojima nije dopuštena samostalna plovidba (npr. brodovi u prepunoj luci ili uskom kanalu) ili koji nemaju vlastita pogona (teglenice, brodovi izvan pogona, naftne platforme); kadšto remorker ili teglo. Ima snažan pogon, uglavnom dizelskim motorima, te ?vrstu strukturu. U osnovi se razlikuju rije?ni teglja?i i morski teglja?i.