Kako bi se postavili ukoliko ste skipper nekom liku i traži vas da isplovite po uvjetima za koje znate da mogu biti pogibeljni?
Pokusali ste na sve nacine odgvooriti ali on pili po svome.
Nisam imao takvu situaciju, ali da se dogodi zvao bi charter sa vidim šta misle a tipu bi rekao da si nađe nekog drugog skippera tko će ga vodit po tome van.
Imaš i drugi problem a to je kad škrta ekipa neće ić u marinu a vrijeme je loše - pogibeljno.
Isto možeš zvat charter i objasnit stvar, pa odeš u marinu i odbiju im od depozita ili sam platiš marinu.
Većinu chartera nije briga za probleme skiper sa posadom i sa brodom što je žalosno, evo ti broj ako ti se nešto dogodi, e sad da li će ti se neko javiti nemam pojam.
Ima izuzetaka, moja pohvala Ljubomir Giljanović - Kufner Nautika, taj će ti pomoć i ako imaš problem sa brodom koji je u drugom charteru i ono što je najbolje on zna sve kako se popravlja na brodu, stvarno velika pohvala.
Chartera stvarno briga, uzmi brod i odi ća, da ne gledamo ni goste ni brod.
A agencije su najjače.Pazi ovo: u SUBOTU ujutoro, iskrcam goste u Hvaru, vratim brod u Makarsku, sjedem na bus za Dubrovnik. Normalno kasnim u Dubrovnika, ovaj me zove iz Dubrovnika i kaže da će gosti proć check listu a ja mu govorim da ja onda ne odgovaram za brod u kom slučaju i onda me je počekat. A to sve je organizirao jedan agent koji je znao da moram goste pustit u subotu u Hvaru i da moram stić u Dubrovik sa busom - *****ao je i mene jer mi je bilo glupo da me gosti čekaju a i ovog tipa iz chartera koji me čekao. To što sam odmah morao isplovit nije neki problem. Agent je Tin Kaiser - budite na oprezu s njim, ima on i još jednu lošu priču - sramotnu.
Sve njih boli ona stvar, skiper je 7 dana na moru sa gostima i brodom koji ima problem. Skipera gosti napadaju zašto brod nevalja, a ne agenta ni charter i tako dalje. Oni su svi sretni kad vide da ide skiper, jer kad je skiper gosti se njemu žale a kad ga nema zovu agenciju i charter pa ima je druga pjesam. A kad ja nazovem "daj stari pa riješi to sam, snađi se ..."