Pocetak Jedrenja

Autor markot, Lipanj 11, 2018, 11:09:35 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

markot

Pozdrav svima,

Zavrsio sam osnovni tecaj jedrenja, zanima me kako dalje da izgradim neko znanje vezano za jedrenje u praksi?
Postoje li neke opcije da se bude kao pomoc skiperu ili sudjelovanje na nekoj od regata? Cisto da skupim cim vise znanja prije nego sto bi se opustio u rentanje jedrilice. Planiram jos uzeti jedan napredni tecaj, ali me cisto zanima dali ima jos kakvih opcija uz taj tecaj.

Unaprijed hvala  :occasion14:

Maestral

Ako imaš nekog prijatelja ili poznanika, koji ima jedrilicu, onda ti je najbolje, da sa njime neko vrijeme jedriš i stekneš bar malo iskustva u jedrenju.  Tek nakon toga možeš po?i u neku napredniju školu jedrenja. Nemoj odmah upasti na regatu na bilo koji brod i misliti, da ?eš time nau?iti tajne jedrenja! Tu ?eš više ili manje smetati svima, biti ?eš više za balast nega za bilo što drugo. Tek kada po?neš raditi sve na jedrilici lako?om, bez puno sporednih pitanja, tek tada možeš po?eti razmišljati o sebi kao ?lanu neke nepretenciozne jedrilice na regati. Korak po korak, milju po milju ... uz dobrog mentora ... tako se dolazi do prepotrebnog iskustva i znanja.

markot

Hvala na odgovoru, problem je sto ne poznajem nikoga sa jedrilicom i ko jedri...
Pa sam mislio da ima neki nacin kako upasti u taj svijet jedrenja i steci iskustvo.

Tiha?

Imaš i opciju da iznajmiš jedrilicu i skipera.

Ne znam u koju školu jedrenja si išao, ako te zanimaju regate, nakon naprednog te?aja u nekim školama možeš i?i na regatni te?aj, na kraju kojeg je i nastup na regati.
Bolje je biti bez ga?a na plaži, nego raditi u odijelu...

Eventum

Vezano uz regatavanje, moj savjet ti je u?lanjenje u JK Samobor i s obzirom na aktivnost tog kluba, sigurno ?eš imati prilike jedriti na regatama.

markot

Interesira me sve vezano za jedrenje, regate sam spomenuo tako da bi cim vise bio na brodu.
Dali nekad skiperi u charterima uzmu nekoga sa pocetnim znanjem ko pripomoc?
Ako ko treba evo javljam se  :occasion14:

skipper_zg

Javi se nama u jk rudar isto imamo stalno regate i vikend jedrenja i uvijek skupljamo ekipu.
Škola Jedrenja, Regate - Najam brodova

www.sailing360.com

www.jkrudar.hr