X-Bow pramac budu?nosti?

Autor Strici, Travanj 01, 2012, 05:12:48 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Strici

X-Bow. Tako se naziva novokonstruirani pramac koji imaju ve? neki brodovi, zasad posebne namjere. Ja sam to sumnji?avo pratio. Danas sam vidio ponašanje tog pramca kod jakog mora u usporedbi sa nekim konvencionalnim. Ostao sam zapanjen, i mislim da bi u doglednoj budu?nosti moglo biti kao što sam u naslovu napisao.

www​.ulst​ein​lab​.com
Ne optere?ujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budu?nost !!!

vivakompa1

...ukucaj "A yacht"...vidio sam je ispred Hvara u plovidbi oko 5 ?vorova brzine, lagano nas je prošla a mi smo jedruckali u predve?erje na maestrali?u...ni trunke vala nije imala za sobom, na neki monstruozan na?in ostao sam ugodno zapanjen ovom izvedbom prove.

Strici

Da ne otvaram zasebnu temu potražite u Internetu:       www.transitionrig.com    Richard Dryden
Ne optere?ujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budu?nost !!!

pelig

Koliko vidim, kod ratnih brodova ovaj tip pramca postaje sve popularniji. O?ito da ima dosta nekih prednosti pred danas popularnim klasi?nim nakošenim. Ono što bi mene zanimalo kako se na hrvatskom zove taj pramac?

Leo

:icon_scratch: na hrvatskom !?  :icon_scratch:

Ali ?uo sam da je me?u jedrili?arima nazivaju "sikira prova"  :toothy4: