Nevinost

Autor kreso, Veljača 04, 2010, 02:52:57 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kreso

Potaknut nizom prosvjeda posljednjih dana odlu?io sam se za malo provokacije, iako ja to ne smatram kao provokaciju ve? prvenstveno kao jedno malo osvještenje svima nama zaljubljenicima u more i ribolov. Kako smo upoznati ovih dana sprema se novi zakon o sportskom ribolovu koji je sve ribolovce pa tako i mene digao na noge. Mnoge zabrane su trebale biti donešene me?utim izgleda da od toga ne?e biti ništa, i bolje. Svi prosvjedi su bili upereni na profesionalne ribolovce koji predstavljaju jedine krivce za osiromašeni riblji fond posljednjih godina, što je i istina. Me?utim nitko nije krenuo od sebe zapitavši se da li ja kao pojedinac i športski ribolovac mogu u?initi nešto za naše more, prvenstveno ribe. Mi samo peremo ruke i tvrdimo da mi ništa nismo krivi i da mi ne utje?emo na morski bioritam. E pa to nije istina jer ni mi nismo nevini i mi kršimo zakone. To se prvenstveno odnosi na one koje su u prvi redovima prosvjedovali i pravili se bene. Mislimo ako platimo 500 kuna godišnje da možemo raditi što ho?emo. Ve?ina podvodnih ribolovaca koje ja znam, a gotovo svi koji se javljaju po natjecanjima prodaje ulovljenu ribu, iako je to zabranjeno. Svi oni znaju da je norma 5 kg plus trofejni primjerak. Ne samo da to oni ne poštuju ve? se slikaju s tim i hvale preko foruma sli?nih ovome. Da ne ostanem samo na podvodnim ribolovcima, udi?ari su još gori. Danas imate svudje kupiti kvalitetnu ješku koja vam garantira siguran ulov a samim time i dobru zaradu. Ne bi volio da ovo netko krivo shvati ,da sam ja jedan od ljubomornih ili neki zadrti ekolog. Baš suprotno ve? se niz godina bavim podvodnim ribolov i drugim aktivnostima vezanim uz more. Htio sam samo naglasiti ?injenicu da po?nemo svi prvo od sebe i da pometemo ispred svoga praga pa da onda krenemo dalje. Prvenstveno mislimo na more i na one koji dolaze poslije nas, a po meni su more i naša djeca jedini nevini u cijeloj ovoj pri?i.
anim32

Quarnery

Asti!!!  fkuu evil
kad san pro?ital naslov mislil san da je opet netko ubacil erotsku temu!?
Kad ono ki ?e o ?emu nego ..... o p.....u!!!
Ova tekst mi sli?i na ono: Mlati po nama kao max po diviziji!

Kad uloviš nekog da  devastira more i okoliš  tad NAVALIIIII!!
Sad dok se skrivaš iza nadimka i dok si anoniman mlatiš po svim i msvakome a ?eš se onda doma i u široj okolici hvalit : ''Reka san in ono ?a ih ide, bez imalo straha!!!

I ja sam protiv devastacije i one?iš?enja i zaga?enja kako okoline tako i mora i svemira a trenutno me smeta one?iš?enje ovoga foruma od strane nepoznatih pojedinaca! ch4 anim32 :angel02

Eventum

Dijelom se slažem s tobom, a odavno sam krenuo od sebe, kako bih ?ista srca mogao prigovoriti drugima... no slabo me slušaju :)

Dario

Citat: Quarnery  u Veljača 04, 2010, 03:49:22 POSLIJEPODNE

I ja sam protiv devastacije i one?iš?enja i zaga?enja kako okoline tako i mora i svemira a trenutno me smeta one?iš?enje ovoga foruma od strane nepoznatih pojedinaca! ch4 anim32 :angel02

jel mozes ovo malo objasnit?

covjek nema pravo reci svoje misljenje?

kreso

Citat: Quarnery  u Veljača 04, 2010, 03:49:22 POSLIJEPODNE
Asti!!!  fkuu evil
kad san pro?ital naslov mislil san da je opet netko ubacil erotsku temu!?
Kad ono ki ?e o ?emu nego ..... o p.....u!!!
Ova tekst mi sli?i na ono: Mlati po nama kao max po diviziji!

Kad uloviš nekog da  devastira more i okoliš  tad NAVALIIIII!!
Sad dok se skrivaš iza nadimka i dok si anoniman mlatiš po svim i msvakome a ?eš se onda doma i u široj okolici hvalit : ''Reka san in ono ?a ih ide, bez imalo straha!!!

Par puta sam procitao ovaj vas komentar i tada opet svoj par puta i nisam uspio naci gdje ja to nekoga mlatim.
Drugo: Da li vi mene poznate kad ste tako uvjereni da ja to nikome nisam rekao u lice
Trece: Gdje se ja to skrivam; tu je moje ime. Da li vas jos nesto zanima slobodno recite.
Cetvrto: O kavkvom oneciscenju vi govorite: za vasu informaciju imam na kompjuteru dobar antivirusni program i jutros sam se otusirao.
Peto: Da li se vi skrivate?

Quarnery

- Svatko ima pravo izraziti svoje mišljenje!
- Ima li pravo nazivati, one koji su prosvjedovali, ''BENE'' !? Uz napomenu da su neki od njih bili im nenom i prezimenom na malim ekranima!
- Konkretno. Kad nešto napišem na ovom forumu, svjestan sam da to mogu pro?itati svi ?lanovi.
Dakle kad netko tko se skriva iza, samom sebi datog, nadimka veli da najprije po?istim ispred svog praga( jer i ja sam ?lan foruma) onda to držim uvredljivim .
Odkud kreso( usput ovo je rije? napisana malim slovom i osim op?eg pojma neznam što bi više mogla zna?iti?) zna išta o meni a kamoli da me optužuje da one?iš?ujem more i da zlorabim dozvoleza ribolov( ako ih uop?e imam!!!??).
Mislim da je to ne baš fer upotreba foruma dakle one?iš?uje ga da bi napala one?iš?enje.
Koliko se netko pere, kupa, to me baš boli briga. Valjda gospodin i to želi navesti kao brigu o o?uvanju okoliša.
''Mlati kao Max po diviziji'' je narodna slikovita usporedba sa jednim tipom mitraljeza.
Nešto iz op?eg znanja. ne vjerujem da bi taj pojam zaradio 1000 kn u''Milijunašu''. O usporedbama ješki sa kvalitenom puškom i odijelom te pripadaju?om opremom ne?u trošiti prostor. Ta valjda gospodin ne lovi u ga?ama, s pra?kom i kamenim oko pojasa.
Kad ve? pri?amo o ribinim šansama!
Ma ne?u više o tome!

more

Imamo ribarske klubove koji bi trebali voditi brigu da se ne izlovljava ovaj naš riblji fond. Da li je ikada netko samo pisnuo na nekom sastanku da su pojedinci prevršili svaku mjeru ulovom od 20 do 50 kg, a i više u jednom danu. Nije zasigurno. Sjetimo se samo što se doga?alo s onim malim lignjicama prije dvije godine koje su pojedinci lovili s onim španjolskim puš?ama. Lovili su po desetke kila i ?ak prodavali po kampovima i drugdje. Sada više nema liganja i sve je OK. Nema više ni hobotnica, tehnika lova s vitriolom je bila vrlo u?inkovita. I td. Svi mi to znamo, ali ni rije?i o tim devijacijama. Ako želimo sa?uvati riblji fond, onda bi trebali malo se pozabaviti i tzv. dopunskim ribolovom koji je tako?er naj?eš?e s više aspekata u prekršaju u pogledu korištenja ribolovnog alata, broja alata i uobi?ajene prodaje. Znam, ne "talasaj"!  >:( 

Seriola Dumerili

Dok ima ribe i ponuda je bitno manja od potraznje, krivolova ce biti puno. Ako se ne sankcionira kvalitetno (npr. da se ulovljeni krivolovac vise ne moze uclaniti niti u jedan klub i samim time ne moze dobiti dozvolu za nikakav ribolov) onda se "trosak" kazne lako uplati od ulova. A druga su prica "profesionalci" koji sastruzu sve a njih nitko ne sankcionira neovisno o ulovu i kolicini - najbolje kad ulove puno zubaca u vrijeme frege i kazu da su topili mreze, a to sto su zubaci uletili nisu oni krivi. A najgore je kad pokazuju jedni na druge i vicu da su oni drugi krivi - ja san uvatio 20kg a on 300kg kocom pa sam manje los od njega...
just my two cents...

Strici

Ako je iskreno to od Kreša napisano, a ja vjerujem, ja mu od sveg srca  ?estitam. Sam sam prestao tako pisati, jer se previše seronja, a sigurno zato jer su baš oni me?u takvima koji uništavaju, javlja a ne?e i ne žele shvatiti gdje smo i gdje ?emo tek biti. Baš ?e takvi prvi i kukati kad bude skroz sve u buturi. Isti takvi su i nama u državi. To su sve oni koji "jedre" samo niz vjetar, reklo bi se niz dlaku. Kad bi barem imali toliko samokontrole pa se uop?e svojim mišljenjem ne javili. Jer provociraju. Ne sve, svoje mišljenike ne, ali ve?inu. Nadam se da sam imao pravo, iako sam se kod ljudi po?esto grdno prevario.

Ne optere?ujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budu?nost !!!

kreso

Poštovani gospodine Kvarner.
Ma tko vas optužuje da one?iš?ujete more i da pometete ispred svoga praga. Ako bolje pro?itate tekst uvidjet ?ete da je polovica teksta napisana u prvom licu, do dijela o prodaji ribe, što zna?i da se to odnosi i na mene. Koriste?i rije? "bene" nisam htio nikoga povrijediti , ako jesam ja se ispri?avam, ve? bio to moj nakav izraz za averziju prema tome "svi su krivi osim mene". ako se vi ne bavite ribolovom zašto vas to tako poga?a. vi meni govorite da ja one?iš?ujem forum, to se zove vrije?anje. ja sam upravo odlu?io napisati ovu temu zato jer sam ja jedan od njih koji je ulovio i zubace i kirnje i gofove i svu ostalu ribu i nadam se da ?u i dalje loviti i znam kako idu te stvari. i nisam otišao prosvjedovati optuživati druge za siromaštvo našeg mora ve? sam prosvjedovao u sebi i odlu?io ispraviti ono loše kod mene. naravno je da je svakom ?ovjeku lakše izraziti svoje mišljenje o društvu i životu oko sebe indirektno nego ravno u lice, a po meni forumi na jedan na?in i služe za to. rije? kreso pisana malim slovom dolazi od hravtskog imena Krešimir pa sam zato to napisao kraj svog profila. za kraj gospodine Kvarner zdravi i veseli bili, kako bi kazao gospodin Mosor i ne ljutite te se. ostavite to za važnije stvari.