Author Topic: Code D  (Read 23020 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Strici

  • Admiral flote
  • **********
  • Posts: 6815
  • Gender: Male
Re: Code D
« Reply #30 on: February 02, 2019, 07:03:28 PM »

Draga „mornarčino“, a diga si mi repicu, ali i ćaknut kakav jesam, vežem se duševno(?) mislim i na drugima nevažne pojedinosti. :angel4:
Zasuzile su mi se oči vidjevši moje laste, Augustu ponaosob.
Kad sam bio u najvećoj „buksi“ mog života, jedva pri svijesti, ležeći zamijetio sam vrane na nebu i prošaptao supruzi: „Vidi naše laste, Augusta je među njima“. Buncao sam naravno, toliko su mi prirasle srcu. :love10:
Ustvari ne samo laste, da ne imenujem naše desetljetne ljubimce :love10:. Pa da sad opet ne kažem da sam ćaknut, eto neka bude osebujan, ja volim i moje račiće na našoj plaži, školjke koje sam nekad rasađivao, blesavo za pisati, ali sve to sam ja posjećivao, ne ono kao zvanično u posjete, ali dojedrio do štacija i pratio.
I moje kapare, koji inače baš i neće samo tako niknuti gdje ih posadiš, i njih, a ima pojedinih za divno čudo i na sjevernoj strani majušnog otočića, jer uglavnom rastu na južnim stranama.
Nažalost sve je to sada u mome sjećanju, ali i na „iljadama“ fotografija i filmova koje s vremenom na vrijeme pregledavam. „Iljadama“ da ne bude hiljadama kako bi ostao pri izrazu koji se u Dalmaciji gdje sam boravio najčešće upotrebljava, a ja bio uvjeren da je to naša riječ, baš suprotno tisući što sam mislio da je s istoka.
A Tvoja monografija, kako nikad nisam bio dobar u gramatici ni našoj ni Njemačkoj, ja zasada nisam ništa primijetio, a i kad čitam i pišem, ako pazim na gramatiku, onda zaboravim pratiti; napisati  :laughing7: kako sam to želio.
Moja od profesora ispravljena štiva su se uvijek crvenjela, ali sam zato imao najbolje sastavke (ako se to tako kaže, ja sam više od 38 godina vanka i ovdje se ne služim našim jezikom). Više sam pažnje posvetio, mislim da na dva mjesta spominješ Martinšćicu. To moram pogledati posebno, ali sam uvjeren da je uvala spomenuta usputno u opisu događaja :thumbsup:.
U svakom slučaju, s vremenom na vrijeme ja pročačkam po monografiji, odnosno pročačkat ću.
A opet za meine, to su zanimljive teme koje bi bilo dobro negdje posebno postaviti, jer tu je ipak usko imenom nazvan „beskonačnonavojni rol ref“ o čemu mislim da se radi :icon_scratch:, a upravo sam iskombinirao ime :angel4:.
Samo nažalost naši moderatori ili nemaju vremena, neće, ili ne smiju uvesti malo više reda na forumu. Ili su honorarci pa zato mal.o radišni. :laughing7:
Ne opterećujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budućnost !!!

Offline more

  • Admiral flote
  • **********
  • Posts: 4355
Re: Code D
« Reply #31 on: February 03, 2019, 11:12:19 PM »
Dragi Strici, bolje je da moderatori drže škotu laško jer bi nas inače rezali obzirom da plovimo dobrano van regatnog polja (teme). O prednjim jedrima ni riječ a trebalo bi nešto o tome reći.