Proljetna ?ita Kvarner, Kvarneri?

Autor jazmi, Travanj 05, 2022, 01:06:51 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

jazmi

Pozdrav!
Ide li netko na more za uskršnje "praznike"? Nama su praznici kad djeca ne idu u školu jer onda ne ide ni supruga uglavnom - ako ne ponavlja. :)
Eto, mi se nakon nekoliko probnih kra?ih/dužih zimskih vikenda s ugra?enim kineskim webastom planiramo otisnuti za desetak dana našom ticom na cca tjedan dana s klincima.
Išli bi od Uvale Scott prema Punta Križi i najdalje do Ilovika. Bih ja i dalje ali uvijek imam neke megalomanske planove pa samo negdje jurimo...
Mali je jako nabrijan na pecanje i ribolov op?enito pa sam kupio dvije vrše sklopive i dozvole naravno. Mogu li se nadati da ?emo na Punta Križi nešto uloviti? Što u ovo doba godine? Koja ješka za udicu? Crv bi trebao biti ok?
Naravno da i cure moraju nešto raditi pa me zanima dali su staze po Punta Križi pogodne za jogging (supruga), mMaloj ?e biti dosta dve tri knjige Harry Pottera.
?emu se možemo nadati na Iloviku u ovo doba godine? Ho?e li možda raditi koji restoran, makar du?an? Bili smo tamo pred sedam, osam godina, nije nas se dojmilo ali bila je neka škura bura i dali bi mu još jednu šansu kad nema turista.
Isplati li se i?i do Osora? Bli smo autom i iskreno ne sje?am se ne?eg posebnog. Može li se tamo sidriti, makar s druge/zapadne strane? Ne bih s te zapadne strane nazad prema doma jer smo s te strane Cresa svake godine više puta.
Najviše nas zanima Punta Križa, gdje od svih onih vala obavezno sidriti (znam da se ne?emo kupati...ali opet neke su ljepše od drugih)?

Ide li još netko na to more pa da se vidimo makar na pivi? Dani su ve? dugi, a mi još mladi :D (jao šta ?e mi dica re?'!)

Svala preporuka za sidrenje i ribolov je dobro došla i zahvaljujem unaprijed.
Pozz, Ive

traktor

Po nekakvoj prognozi tada ce biti  mekano vrijeme izmedju 10 i 20 stupnjeva (min i max)s prevladavajucim slabim (jugo) istocnim vjetrovima. Ne znam sto se u medjuvremanu promjenilo ali mi smo se prije dosta godina tu cesto motali. Evo par mjesta redom koje se isplati vidjeti. 1. Uvala Lukovac, svemirski pejsaz( zastita po jugu) , dobro za ribu i kracu setnju po obali. 2 Koromacna, ( zastita po buri) izvrsno za ribu, 3. Vr? u kompleksu valica Punta Križa, kao jezero, srne na obali, mir. 4. Ispod Orjula je lijepo a Ilovik je blizu u slucaju loseg vremena i opskrbe. Na jugu Ilovika valica u kojoj je nekad bila jugovojska
Potez do Premude dobar za panulu, sjeverni dio otoka dobar ako je jugo a Krijal vrijedi uvijek posjetiti. Ako plovite  u prosjeku 6 cvorova to ne bi bio problem ostvariti u tjedan dana.  :thumbsup:

jazmi

Super!
Hvala na informacijama. Poslušati ?emo preporuke.

jazmi

Vrijeme je bilo sasvim duk?ije nego kad smo planirali ?itu. Bura, bura, buretina i bura.
Zbog toga je ispao krug oko Krka, a ne ?ir do Ilovika:
?etvrtak spavanje u ?rišnjevi nakon ukrcavanja, potom u petak jedrenje do uvale Torkul na Krku gdje smo ostali nekoliko dana, do ponedjeljka. Zbog najave jake bure nismo smo se micali iako u samoj uvali nije gotovo uop?e puhalo. Vrijeme smo kratili ?itanjem, (neuspješnim) ribarenjem, šetanjem/branjem šparuga, ispijanjem bevande/pive, kucanjem i traženjem jaja...
Nakon tri dana otišli smo do grada Krka malo obnoviti namirnice, nato?iti vodu i gorivo. Popili smo s guštom par hladnih pivi na terasi uz  more, a klinci pojeli sladoled. Bilo je ?udno ali lijepo vidjeti vrevu ljudi na uskršnji ponedjeljak nakon potpune trodnevne osame.
Popodne smo krenuli u Bašku gdje smo preno?ili na ina?e zatvorenoj rivi koja se ure?uje i produžuje te je trenutno zapravo gradilište.
Posljednju no? i jedinu nemirnu proveli smo na ?elu mula u Klimnu u uvali Soline. Nemirno je bilo sat vremena kad je mijenjalo s juga na buru tijekom no?i ali ništa strašno - malo podesiti pajete i konpe i nazad u topli krevet. Me?utim, ta neverica nam je otrgnula kavical s jedne vrše tako da je nismo našli u tamo uvijek mutnom moru. Možda je na?em kad budem ljeti ronio.

Ribe nismo ulovili gotovo ništa, tek 4 komada (2 bugve, arbuna i ušatu), jedina lignja mi je pala s varalice.

Uglavnom, webasto (kineski) je pun pogodak i uz njega se udobno može boraviti na barci i tijekom hladnijeg vremena, ?ak i s djecom. Zajedno s onim vikendom u velja?i do sad smo bili sedam dana na moru ove godine. To bez grijanja ne bi bilo mogu?e tako da se ve? isplatilo.
Nije planirana ruta ali je svejedno bilo lijepo biti na moru s obitelji, baš nam je i ta osamljenost odgovarala. Pravi family building. :D
Ponovilo se.

Sad sam bacio oko na skok do Venecije (kad kupujjem knjige o ?itama po Jadranu)..., jel bio netko?