Vanbrodski motori

Autor garfield, Srpanj 24, 2017, 05:52:46 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

garfield

Pozdrav
Imam namjeru za sljede?u sezonu kupiti novi vanbrodski motor 4t snage do 10 ks. ?itaju?i forume dolazim do zaklju?ka da nema
bitne razlike po pitanju kvalitete motora izme?u proizvo?a?a nego u dostupnosti ovlaštenih servisa za doti?nu marku.
Mom poznaniku se pokvario motor poznate Japanske marke (ne?u navesti koje da ne naštetim servisu) i naru?en je
tek za cca mjesec dana da ustanove o ?emu se radi. Drugim rje?ima ode ljeto u .... . S obzirom da ne postoji motor koji se ne kvari i kojem ne treba održavanje možete navesti marke motora u podru?iju Rijeke koje imaju uredno rješenu servisnu mrežu. Da ne propadne sezona zbog jednog impelera ili sajle.

Lp

Y40

U Rijeci odnosno Viškovo ili tamo negdje su bratu na servisu za Yamahu sredili motor (8KS, 4T) u roku nekoliko dana (prije ca 10-15 dana - zna?i u sezoni). Potrebno je bilo ?iš?enje sistema hla?enja.
Vjerovatno ovisi trajanje servisa i o kvaru. Ako treba ?ekat dijelove...... :BangHead:

Damir s

Moj garfilde pa citava poanta ovoga foruma je da ako nesto ne valja obavijesti i druge da i oni znaju.  :violent1: Ako je tvoj prijatelj nahebo i izgubio ljeto zasto bi drugi. Jednostavno navedi motor i servis koji tako radi pa ce se mozda nesto promjeniti u njihovim glavama prema klijentima a mozda i tvoj prijatelj dodje na red prije kraja ljeta.
Ako nes ne valja -pokudi
Ako nes valja - pohvali
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ?ete dobro sje?anje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo
Ako želiš izbje?i kritiku ne radi ništa, ne govori  (Aristotel)

more

Na vratima neba stoji jedan jako ljut ?ovjek i urla:
- Pa što se doga?a? Što ja tu radim? Pogledajte me! Imam 35 godina, ne pušim, ne pijem, ju?er sam rano legao u krevet i sad sam tu pred vama! Sigurno je neka greška! Molim vas da provjerite!
- Još nam se nikada nije dogodila greška! - odgovori Sveti Petar - Ali provjerit ?u. Kako se zovete?
- Mori?. Tomislav Mori?.
- Koje vam je zanimanje?
- Automehani?ar.
- Ah, da, evo, našao sam vas. Tomislav Mori?, automehani?ar. E, pa, gospodine Mori?u, prema našim podacima vi ste umrli od starosti.
- Od starosti?
- Nemogu?e! Pa imam samo 35 godina!
- Pa ne znam. - odgovori sveti Petar - Zbrojili smo sve sate rada koje ste zara?unali mušterijama i to ispada 123 godine.

estan

Ja bih rekao najbolje je nabaviti 2t motor. Mnogo manja mogu?nost iznenadnog kvara usred sezone, dovoljan obi?an servis na zimu. Naravno, i 4 t motori redovito servisirani uglavnom se ne kvare tek tako, ali kako su nešto kompliciraniji, i uglavnom novijeg datuma konstrukcije, što zna?i i više elektronike itd. mogu?nost nekakvog kvara je ipak ve?a. Motori s jednim cilindrom 4 t, ?esto su isto vrlo jednostavni i moje iskustvo s takvom pentom je da je isto dovoljan redoviti servis zimi za cijelu godinu, ako baš nisi panulaš. Kod kupnje novog dvocilindraša provjeriti kakva je konstrukcija, mada je kod ve?ine karburator plus elektronsko paljenje (tako je i kod modernih dvotaktaša, tj, modificiranim verzijama tih istih motora od prije puno godina), tako da ne vidim zašto bi se nešto iznenada pokvarilo, osim ako misliš kupiti polovni motor kod kojega se nikada ne zna.
Osobno imam iskustvo sa nekih 6 g. starom Hondom 10 ks, koja je put od Splita do Opuzena odradila odli?no. Vlasnik ju je redovito servisirao, a stajala je na krmi jedrilice cijelo vrijeme, redovito dizana na nosa?u iznad mora. Ako kupiš pentu od nekog panulaša šta je napravio ko zna koliko sati, tada je mogu?nost da nešto krepa znatna, jer je penta jednostavno potrošena.

garfield

Dvotaknih novih motora više nema u prodaji. Bilo 2t ili 4t motor bi trebao imati osiguran servis. Na svojoj barci imam Tohatsu 4t 8ks. Uglavnom hvaljen motor, pouzdan itd ... . Osobno bi ga rangirao u kategoriju srednje žalosti. Nije nikad stao
pali iz prve ali nekad visok minimum nekad nizak minimum, nekad ?udni zvukovi nekad normalni zvukovi motora, nekad vibrira više nekad je u normali  itd. Sve u svemu nedora?en motor koji je funkcionalan. S obzirom da mu je cijena bila prihvatljiva kupio sam ga u DUINGU.
Kako vrijeme ide i broj radnih sati vjerovatnost kvara je sve ve?a . E sad postavlja se pitajne koje sam si trebao postaviti na po?etku Gdje ga servisirati?. Idem na službene stranice Tohatsua i ustanovim da Rijeka nema ovlašteni servis. Najbliži je u Novom Vinodolskom.
U lokalne neovlaštene servise ne dolazi u obzir jer u njih nemam povjerenje.

Mala od portala

Citat: garfield  u Srpanj 26, 2017, 05:42:59 POSLIJEPODNE
Dvotaknih novih motora više nema u prodaji.

Jesi li siguran u ovo, Garfield? Mi smo prošle godine na zagreba?kom sajmu kupili Yamahin nov novcat dvotaktni motori? za bajbot, 5 KS. Radi k'o sat. Yamaha ih ima u svojem programu.

A ako se ne varam, ima ih i Parsun. Bar ih je donedavno imao u prodaji.
?ovjek mora napraviti ono što ?ovjek mora napraviti.  Žena mora napraviti ono što on ne može. (Rhonda Hansome)

hidrotherapy

Evinrude radi uglavnom dvotakte motore i po njima su najpoznatiji.

estan

Na?e se još ponegdje dvotaktnih, ja sam po svoj išao baš u Rijeku. ?udei me da pored toliko dilera Tahatsua u Rijeci nema ovlaštenog servisera. Mada to ovlašteni ne zna?i ništa posebno. Ako netko zna raditi pente, onda zna i nema veze s time što ne pla?a skupu iicencu da bi bio ovlašteni. Ina?e, moj prijatelj iz Milne kupio je novu novcatu Yamahu u Piccilo Racingu u Splitu, stavio je na krmu svoje pasare i ugasila mu se na pola puta od Splita do Milne. Doveslao ?ovjek nazad, reklamirao motor i oni ga zadržali u njihovom ovlaštenom servisu više od mjesec dana (nisu mu dozvolili da ga nosi u druga dva ovlaštena u Splitu) i na kraju mu ga vratili kao popravljenog. ?ovjek ga opet stavio na krmu i krenuo put Milne, a on se opet ugasio. Ovaj puta nije veslao nazad prema Splitu ve? prema Milni, otišao kod jednog seoskog meštra, koji je za pet minuta rješio kvar (ispustio vodu iz ?ašice karburatora) i penta od tada do danas radi bez ikakve greške.

neptun

Moje iskustvo sa ovlascenim servisima je bas lose.uzasno skupo,a ja cak sumnjam da znaju da naprave stetu koju posle niko ne moze da sredi.tamo se ide samo ako je motor pod garancijom,pa mora tamo da se ide.
Tako je i sa automobilima.