Sight Reduction Tables

Autor Damir s, Svibanj 12, 2016, 09:09:13 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Damir s

Ima interesenata za skidanje Sight Reduction Tables for Air Navigation ili Marine Navigation ?
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ?ete dobro sje?anje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo
Ako želiš izbje?i kritiku ne radi ništa, ne govori  (Aristotel)

pelig

dmeter

Citat: pelig  u Svibanj 13, 2016, 05:44:50 POSLIJEPODNE
Mene bi zanimalo što je to?
nauti?ki godišnjak za astronomsku navigaciju. I tebe to ne zanima.

Damir s

Hi seaward
Ali ne mozes skinuti volumen 1 dio jer ga nema tamo a ja sam ga dobio u PDF formatu. A pitanje je postavljeno za onne kojima to treba i oni znaju sto traze.
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ?ete dobro sje?anje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo

dmeter

Citat: Damir s  u Svibanj 15, 2016, 05:24:12 PRIJEPODNE
Hi seaward
Ali ne mozes skinuti volumen 1 dio jer ga nema tamo a ja sam ga dobio u PDF formatu. A pitanje je postavljeno za onne kojima to treba i oni znaju sto traze.
hvala na trudu Damire,ali ja imam 3 gps.a kad bi još išao preko bare kupija bi još i Garmin GPS Map 72H i mali 5-10W solar punja? samo za njega,i u grab bag.
Astronomsku navigaciju sam zaboravija ipak sam polagao ispite prije 32 godine

Damir s

Kako se ja spremam za dolje za svaki slucaj ako grom zdimi sve ipak mi ostaje nesto sa cim mogu odrediti poziciju. Kako je danas sve povezano u zajednicku cjelinu ako ostanes bez jednoga ostajes bez svega. Busola sekstant i sat mora biti na brodu.

dmeter

Citat: Damir s  u Svibanj 15, 2016, 10:06:47 PRIJEPODNE
Kako se ja spremam za dolje za svaki slucaj ako grom zdimi sve ipak mi ostaje nesto sa cim mogu odrediti poziciju. Kako je danas sve povezano u zajednicku cjelinu ako ostanes bez jednoga ostajes bez svega. Busola sekstant i sat mora biti na brodu.
Grom ti ne može udariti u GPS i glonass satelite,ipak su to vojni objekti.ne može im ni solarna baklja apsolutno ništa.
A šta se ti?e broda meni osobno je grom udarija samo jednom u brod dalmatinka a ja bija u na palubi.apsolutno štete nije bilo osim šta me je sam udar zraka malo ošamutija.
http://www.kp44.org/LightningProtection.php  jedrilica ima bolju zaštitu od motornjaka.(kolumba je lipe mase i površine)
Može platiti samo VHF radio ako je uklju?en za vrijeme grmljavine. ru?ni GPS može platiti samo ako ga koristite za vrijeme grmljavine a grom udari 200-1000 metara od vas na otvorenom.
tribalo bi isklju?iti i + napajanje na motor

dmeter

ja upravo kupija 700 kn
http://nautic-shop.cvs.hr/item_details.php?id=2004

uzmete 4-6 baterija AA 2700-2850 (od foto aparata) ili još bolje ove
https://www.conrad.hr/?websale8=conrad-hr&ref=Nabava&subref=article/1296254&pi=1296254
u?itavanje satelita 10-20 sekundi. zna?i ove od AA 2700 baterije bi bile dosta za 2 dana neprekidnog rada. ili barem 30-40 dana 2-3 puta dnevno u?itati poziciju. za prelazak oceana.
iako za prelazak atlanskog oceana je dosta dnevno u?itati poziciju,par puta više ako se koristi južna ruta da se ne upadne u tišinu.nema tamo ja želim to?no tu tamo jedriš di ti je najpovoljniji vjetar= brzina.korigiranje radiš 200-300 nm prije dolaska na željenu poziciju.