Author Topic: Prva charter trimaran ponuda u Hrvatskoj  (Read 12511 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ziga8

• Mali od palube
  • *
Prva charter trimaran ponuda u Hrvatskoj
« on: December 09, 2014, 10:10:15 PM »
http://www.ijedrenje.com/novost/prvi-charter-trimaran-u-hrvatskoj/6812/  Evo prvu charter trimaran ponudu u hrvatskoj (cruising veče veličine). Šta mislite, jel to početak popularizacije trimarana?
Ja se stvarno nadam, da če biti više ponude i manjih trimarana. Koliko znam isto dolazi charter Dragonfly 28 iduće godine, mislim da u Splitu?

Offline hidrotherapy

• Global Moderator
  • Komodor
Re: Prva charter trimaran ponuda u Hrvatskoj
« Reply #1 on: December 10, 2014, 11:18:25 AM »
Jedna lasta ne čini proljeće.
Daleko smo mi od popularizacije bilo čega novoga. Novca uglavnom nema, a tko ga ima brodovi ga ne zanimaju.
Kod nas će većina ljudi pljuvati po višetrupcima. To nije zato jer su ih oni dosta puta isprobali i jer im je mišljenje proizlazi iz iskustva. To je zato jer oni znaju sve i bez da probaju. Jednostavno znaju. Puno puta sam prisustvovao raspravama da li je bolje jedno ili drugo, a da sudionici rasprave nemaju pojma niti o jednom, niti o drugom. Meni je žao što je tako, ali kod nas su 90%  naše populacije stručnjaci za sve teme, pa mi imamo više "nogometnih trenera" nego nogometaša.
Katamarani još nekako i mogu proći, ponajviše zbog sve veće popularnosti u charteru, ali bojim se da će se trimarani načekati na popularnosti u Hr. Jedino ako stranci ne dovezu flotu.

Offline Strici

• Admiral flote
« Reply #2 on: December 10, 2014, 12:22:57 PM »
 :icon_scratch:
Mislim da je veliki problem njihova širina i zauzimanje "parkirnog" mjesta, ekvivalentno skupljeg, a siguran sam da bi mnogi jedriličar rado zajedrio na višetrupcu. Dakle kod nas je ekonomskopraktični problem. :icon_scratch:
Ne opterećujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budućnost !!!

Offline hidrotherapy

• Global Moderator
  • Komodor
« Reply #3 on: December 10, 2014, 02:05:17 PM »
To je problem i kod katamarana. U stranom svijetu vez za višetrupce naplaćuju x1,5 od cijene monotrupca, a negdje čak i bez nadoplate. Kod nas u većini slučajeva naplaćuju x2.
Prednost manjih trimarana je što im se plovci mogu sklopiti, pa je onda na razini monotrupca. Ovaj od 45 stopa nema što sklapati.

Offline hidrotherapy

• Global Moderator
  • Komodor
« Reply #4 on: December 29, 2014, 05:59:58 PM »
Evo još jednog charteraša, samo na Martunique.

Offline ziga8

• Mali od palube
  • *
« Reply #5 on: December 31, 2014, 09:58:59 AM »
... lijepa igračka :)

Offline estan

• Admiral
« Reply #6 on: January 03, 2015, 04:19:41 PM »
Osobno volim katamarane i trimarane, ali ne ovakve s kulom babilonskom na mostu između trupova, već više one izvorne, sportske, sa kabinama samo u trupovima ili trimaran s kabinom u srednjem trupu kao npr Dragonflay i sl. koji uz to ima i sklopive plovke pa se brod jako suzi na vezu. Naravno nisam protiv ovakve čarter ponude, dapače, samo iznosim svoj ukus za takav tip brodova.