Marina za godišnji vez

Autor lazy jack, Veljača 02, 2009, 09:55:46 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

lazy jack

Bok ljudi!
Ovako, pošto sam vrlo blizu kupovini jedrilice on 9,5m po?eo sam s potragom za cijelogodišnjim vezom, pošto sam iz zagreba. Jel ima netko za preporu?it neku sigurnu i jeftinu marinu na potezu od Istre do Splita s tim da ove bliže Istri imaju prednost. Neznam kak stoji stvar s vezovima u lu?icama, al i to možda ne bi bila loša ideja ako zna netko da se neki vez iznajmljuje....

maris

Probaj dati upit u lu?ici Bunarina u Puli  ;D
možda bude sre?e

dag

Ja sam ti u Kukljici, preko puta Zadra. Za brod 9,70 cijena je cca 9.000 kn.
Cini mi se odlican kompromis izme?u cijene, udaljenosti (i ja iz ZG) i akvatorija (Kornati blizu). Trajekt ZD - Preko (na Ugljanu) ide svakih sat-dva i putuje 20min, i onda jos 10min autom do Kukljice, a može se i lokalnim busom.
Nije marina nego lu?ica, pa se nitko o brodovima ne brine nešto posebno. Za jakog juga ima vala pa brodovi dosta cimaju konope.

lazy jack

Hvala ljudi svima na odgovorima!

Probat cu se raspitat u tim lucicama jel ima kakav slobodan vez....
Ako imate jos koji prijedlog slobodno recite, s obzirom na guzvu s vezovima svaka sugestija je dobrodosla!

damir

Slobodan vez u lu?ici ?eš teško na?i. Provjeri gdje se gradi kakav novi lukobran, tada imaš šanse dobiti vez, ali obi?no postoje kriteriji: prvo doma?i, pa oni koji u mjestu imaju nekretninu (vikendaši) itd. Za takav vez dobiješ koncesiju i možeš ga koristiti sve dok pla?aš pristojbu i dok imaš brod. Ja sam uspio dobiti takav vez, a nakon po?etnog ulaganja od cca 1.000 â,¬, sada me godišnje košta oko 500,00 kn za vez + 500,00 kn za komunalne usluge u lu?ici.
Predlažem ti da nazoveš Lu?ke uprave u mjestima koja te interesiraju i dobit ?eš relevantnu informaciju.

Druga varijanta ti je vez na bovi, na nekom zaklonjenom i pristupa?nom mjestu, izvan službenog podru?ja lu?ice. Postoje ljudi koji se bave postavljanjem betonskih blokova i bova uz prihvatljivu cijenu.
Prema postoje?im propisima za takav vez trebaš zatražiti koncesiju od mjesne uprave - raspitaj se u Lu?koj upravi.

Eventum

Imate li kakav prijedlog gdje tražiti godišnji vez po nekoj relativno povoljnoj cijeni za jedrilicu 10m ? Prednost ima sigurnost i struja...a lokacija na potezu Pag-Trogir...

thnx

Eventum

Citat: Eventum  u Veljača 04, 2011, 03:21:45 POSLIJEPODNE
Imate li kakav prijedlog gdje tražiti godišnji vez po nekoj relativno povoljnoj cijeni za jedrilicu 10m ? Prednost ima sigurnost i struja...a lokacija na potezu Pag-Trogir...

thnx

Zar baš nitko nema neki suvisli prijedlog?

vragec32

Što ti je relativno povoljna cijena?
Nešto jeftiniji vez nego u ostalim marinama mogao bi dobiti u Š. Zatonu,
ali i to je daleko od povoljog. Mislim da bi za 10 m bilo cca 22.000 kn.
Struja, voda, WC i kupaonica (doduše od prolje?a do jeseni) ...
Ako ti padne u uži izbor, javi, pa ?u pitati za to?nu cijenu.

Eventum

Relativno povoljna cijena bila bi od 1500-2500â,¬, ?uvan i siguran vez s priklju?kom struje i vode.

Traže?i došao sam do sljede?eg: nema slobodnog veza u ACY Jezera - Murter (3.000â,¬), u ACY Skradin (3.200â,¬) imaju mjesto, ali samo u kombinaciji sa marinom Žut (tamo bi trebao biti na vezu 06-07-08 mjesec), u Betini â€" Murter na?elno nemaju, ali još nisu sigurni jer možda netko ne obnovi ugovor, tako da još ne znaju da li ?e imati (3.500â,¬), u Omišlju na Krku nemaju.

Još ?ekam informaciju od ACY Šimuni â€" Pag (2.700â,¬) i Kukljice - Pašman (2.100â,¬) te kona?nu potvrdu/odbijenicu iz Betine (3.500â,¬).

Prili?no je velika razlika izme?u Kukljice i ostalih, a izme?u Kukljice i Betine (koja je meni blagi favorit) je skoro 10.000kn, a to je više nego svi mogu?i troškovi održavanja i osiguranja tijekom godine za brod.

BTW, ova u kojoj je sada â€" Zadar Tankerkomerc je 4.500â,¬.

kapetannemo

Definitivno nalbolje od predloženog je kukljica ,moja jedrilica 36 stopa ve? je drugu zimu tamo i nisam imao nikakvih problema a cijena je najniža od svega sli?nog.Nije marina ve? lu?ica ali ima struju ,vodu i tuš wc, netreba zaboravit da je i mjesto lijepo baš "brodsko" okruženje a mislim da tamo ima i slobodnih vezova -svakako preporu?am  welcome