Škola jedrenja za neznalice > Kupujem brod

Kakav mi brod treba?

<< < (2/2)

dmeter:

--- Quote from: Berny on June 01, 2020, 10:54:29 PM ---Hvala na iscrpnom odgovoru! Uh... odustat cu 😂

Dolazim s kopna tj rijeke Save gdje duzi niz godina imam metalnu brodicu 7 metra...
znam da rijeka i more su dvije price ali evo necemo odustati! Ucimo dok smo zivi!

Imamo zelju sjesti na ‚brodic‘ zaploviti od uvale do ulave, od plaze do plaze, nociti na sigurnom vezu, vecer provesti u najblizem mjestu, prosetat razgledat i sutra dalje.
Maksimalan boravak je 3-5 tjedana godisnje.

Ne planiramo nikakve velike ture, ono oko otoka APSOLUTNO pocetnicki.

Razmisljao sam o brodici s stabilnim motorom, kabinom dovoljnom za boravak nas troje, sve ostalo je more!

Mi smo i za opciju najma, ili da se plovi snekim ko nudi takvu uslugu (sto bi bilo super za pocetak)

 :toothy9:

--- End quote ---
Lagun 42/45 Vlasnička verzija,ti je super 3 kabine, radna soba.Ako ti je to preskupo tada Lagun 40 isto vlasnička verzija 2/3 ogromne kabine. :icon_biggrin:
i pošto si početnik dobro kasko osiguranje.

Strici:
To je već nešto, dakle brodica za boravak na njoj, koliko reče do 5 tjedana, valjda u dva navrata, jer 5 odjednom je u tvom slučaju predugo :icon_scratch:.
Kćerka „princeza“ je za brod, princeza je iz milja, neću reći razmažena, ali ju držite i pazite ko oko u glavi; dakle ako netko gleda sa strane reći će to što sam napisao, jer se danas tako djeca odgajaju, pogotovo ako je jedinica. :thumbsup:
Uopće neću spominjati motorne brodove, jer ovdje su jedrilice, ali za tebe je i motornjak u pitanju, pa kao prvo manje od 8 metara nikako, a jedrilica svakako veća, jer nemoj smetnuti u stanu ili kući je sav luksuz a na brodu će sve to pofaliti i to već nakon 7 dana, pa koja nevera, pa koja modrica, pa kišica, dosadnica, gužva itd, pa mislim da za početak nađeš apartman u blizini neke marine gdje su takve brodice i švrljaš marinom i upoznaješ jahtaše, skupljaš kontaktom iskustva .
Unajmiš brodicu, nekoga, s nekim i nakon nekog vremena trezveno zaključiš da slučajno nije prerano ispunjavati ovako lijepe želje. Idi sporije i tako češ se pravilnije odlučiti, a da se tako danas ne radi i to mi je jasno, a da mnogi brzo „padnu na kljun“ to mi je poznato
Drugim riječima, uključi se u diskusiju i malo pomalo uči „teoriju“ i figurativno kad stablo malo "odrveni" onda češ se lakše odlučiti. Za sada je to klica mladica, i „princeza“ isto tako.
A za direktnije savjete trebalo bi i dosta drugih podataka. 
Tako ja zbrda zdola, ali sve to stoji. Pomalo i ne odustaj.

Berny:
Samo zdravlja! Do godine cu da zaplovim na svom brodicu u Bozjom pomoci!

Ja imam nepoznanicu plovidbe morem, te razne koncesije, gdje smijes stati, gdje placas, sta placas itd.
Zivot 2-3 tjedna nije nikakav problem, sta vise jedva cekam :)

Pokusat cemo ovo ljeto naci nekoga da zajedno plovimo, malo da ucimo, malo da gradimo iskustvo i puno da uzivamo, a nakon toga cemo sigurno biti pametniji za odluciti kakav je to brod za nas i More :)
p.s. Rjecni vec imamo :)

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version