Škola jedrenja za neznalice > Kupujem brod

Kupovina jedrilice - Otvaranje biznisa

(1/7) > >>

mili_vanili:
Pozdrav ekipa, postavit cu samo 2 pitanja. Rentao bi jedrilicu recimo nekih 36 feeta (koju cu tek kupiti). Ja bi bio skiper na njoj, ali bi je dao preko nekih agencija da je stave na svoju web stranicu, naravno ukoliko je to moguće, dakle to me zanima. Dakle oni oglašavaju i pune gostima ja bi je vozio. Koliko oni uzimaju za ovakve stvari, ako uopće uzimaju. Druga stvar kako stoje stvare sa dnevnim izletim jedrilica, jer bi mozda uzeo jos jednu manju jedrilicu za recimo dnevne izlete (Brac, Hvar, Vis).

Toliko zasada, pitanja imam mali milijun pa da vise ne davim.

hidrotherapy:
Ako misliš skiperirati na jedrilici od 36 stopa, vjerovatno ćeš biti kruha gladan.
Razlog je taj, sto je potražnja za skiperima na tako malim jedrilicama poprilično mala.
Agencije uzimaju oko 35% provizije.

Mala od portala:
Mili, nisam neki stručnjak ali prema onome što znam mislim da bi ti se više isplatilo ići u dnevne izlete. Hidroterapy je napisao da se skiperi na brodovima od 36 stopa baš i ne traže i s tim se slažem. Takve manje brodove čarteraši uglavnom voze sami.

A s druge strane znam čovjeka na Hvaru koji je razvio dobar posao sa najmom jerilica za jednodnevne izlete. Ako se ponuda dobro izreklamira mislim da to ne može podbaciti.

A uz to, treba biti jako prezan sa charter managementom, pogotovo ako nisi siguran s kojom agencijom radiš.

mili_vanili:
...znaci agencije u pravilu uzimaju 35% samo za reklamiranje, pa mislio sam da je to manje...a sta se tice toga da je potraznja manja, pa recimo nije valjda manje od od nekih 10-12 tjedana....hmmm...onda je mozda najbolje ubacit neki mix...malo jedno malo drugo, recimo u prije i poslije sezone rentanje, a u vrhu samo dnevne ture....da sve je to stvar reklame, pogotov sta se Bracu time jos nitko ne bavi...ima par gliser koji se rentaju, mislim vise sluze kao taxi service...ali ture nitko ne radi...

mili_vanili:
...recimo ovo sam nasao na internetu...atachment je prilozen...plan godišnjih prihoda Jeanneau Sun Odyssey 37 od jedne charter agencije za posljednje 3 sezone...znaci recimo da uzmemo najgoru opciju a to je da se renta 15 tjedana u sezoni...zarada je 31200E...agenciji za oglasavanje bi isla neka trecina recimo 10000E...godisnji troskovi za jedrilicu ove velicine bi bili oko 4000E (neka me neko ispravi ako grijesim)...znaci cista zarada bi bila oko 17200E....

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version